donderdag 17 juni 2010

DE DAKLOZE WINKELKARREN VAN BEIJUM

Ik vraag me af of het probleem van de winkelkarren in Beijum erger is dan in andere wijken van de stad. Hebben we hier meer winkelkardieven in vergelijking met Lewenborg of Vinkhuizen? 

Ik fiets wel eens door de wijk, en zo om de tweehonderd meter zie ik dan een of meerdere in de steek gelaten kar(ren) staan. De Aldi is er 150 kwijt. Stel dat Albert Heijn en de Lidl er ook elk 100 missen dan zwerven er ongeveer 350 van die ijzeren beestjes kris kras door Beijum heen. Je hoeft geen sociologie of psychologie te hebben gestudeerd om te kunnen duiden waarom mensen dit doen: onverschilligheid, gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid, een asociale inslag en een enorme dosis egoisme. Ophaalacties, controleurs, van alles wordt bedacht om dit te voorkomen. Allemaal mooi en wel, maar dat is een kwestie van symptoombestrijding. En van mentaliteit. Kijk even mee naar tientallen zwerfwinkelkarren in Beijum en luister naar het nummer 'lost in the supermarket' van Clash. http://www.youtube.com/watch?v=OWtylSdKSfA

3 opmerkingen:

Bianca zei

Systeem erop zetten dat de karretjes niet verder dan zoveel meter van de winkel kan..Weet niet of er zoiets bestaat maar zou ideaal zijn.

Kees K zei

poezie johan, het lijkt wel een clip bij het nummer. En wat moest ik huilen om dat ene karretje (tweemaal in beeld) in een hoek en ook nog mishandeld zodattie zelfs niet meer op z'n wieltjes kon staan van pijn. En die drenkelingen dan. Stuur het filmpje naar Clash en je krijgt vast vrijkaartjes.

Maar toch is niet iedereen eenzelfde asobakkarjatter. Soms, zoals op de foto maar ook in de clip, worden ze toch weer verenigd, soort bij soort. Er is hoop!!

Anoniem zei

Zo´n systeem bestaat al en wel bij de Jumbo aan de Korreweg.