vrijdag 4 juni 2010

DE HOLMSTERHEERD DOET OOK GOED MEE

Nee, lang niet alle Holmsterheerders waren blij met wat ik afgelopen maandag schreef. Trok ik de Froukemaheerd niet een beetje voor op het gebied van de oranjegekte? Hoezo schrijven en suggereren dat die arme eenden in de eendenvijver van de Holmsterheerd last zouden hebben van de oranje vlaggetjes? Hoe kom je erbij? Ik heb het geweten dames en heren. De Froukemaheerd mag volgens oranjegekken elders uit de wijk niet meer meedoen met de Beijumer oranjewedstrijd want omdat ik daar zou wonen kan ik nooit niet objectief oordelen. Kom op Holmsterheerders, niet zo achterdochtig, uitgaan van de eigen kracht!Donderdagmiddag werd ik naar de Holmsterheerd ontboden om het weer goed te maken en de beeldvorming recht te zetten. Ik moest een foto maken van het luchtruim boven de eendevijver waar veel oranje vlaggetjes wapperen. En of ik wel even wilde opschrijven dat er al voor 1 kilometer en 200 meter vlaggen hangen in dit deel van de wijk! De Isebrandtsheerd, de Godekenheerd en Holmsterheerd hebben de krachten gebundeld tegenover de- tot dusver- oranje overheersing van de Froukemaheerd. Op de foto ziet u een oranjefan ("leuk die oranje vlaggen, wij doen ook mee") met drie jeugdige buurtgenoten voor de eendenvijver met eendenhok.

Eerlijk is eerlijk, de Holmsterheerders maken er werk van. Wel valt het me een beetje tegen van ze dat het eendenhok nog niet oranje geverfd is. Maar wat niet is kan nog komen, in elk geval stel ik als eis dat als Nederland finalist gaat worden het hok oranje geverft gaat worden Holmster- Isebrandts- en Godekenheerders! Kom op, even doorzetten, jullie doen goed mee!
Na het strafbezoekje aan de Holmsterheerd fietste ik richting Froukemaheerd waar ik een bewoner een nationale vlag en oranje vlaggetjes op zag hangen, zie foto. En in een tuin zag ik een oranje opblaaspop staan met een grote vlag op de achtergrond tegen de gevel aangezet.
Hé, daar lag ook een flyertje die donderdag huis aan huis aan de Froukmaheerd is verspreid. Wat stond er op? Beste bewoner van de Froukemaheerd. Uw straat doet mee aan de wedstrijd van OOG-TV: De Leukste Oranjestraat van Groningen. Uw straat doet mee omdat de bewoners van deze straat fanatieke oranjesupporters zijn die dat ook willen laten zien. In totaal doen er acht straten mee. OOG-TV maakt daarom opnames in uw straat op dinsdag 8 juni, om 19.00 uur. De 45 meest fanatieke supporters ontvangen een speciaal oranjeshirt. De uitzending van uw straat is de volgende dag te zien op OOG-TV vanaf 17.30 uur.
Ok Holmster-Isebrandts- en Godekenheerders, werk aan de winkel. Er moet even een tandje bijgezet worden! De Froukemaheerd doet tot nu toe als enige wijk uit Beijum met het stedelijk oranjebal van OOG. Gaat de Holmsterheerd terugslaan? Of de rest van Beijum? Tijdens een fietstochtje door de wijk vandaag zag ik dat het oranje op tal van plekken toeneemt. Maar de Froukemaheerd ligt tot nu toe dik op kop, met de Holmsterheerd e.o. als goede tweede.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk ook eens in de Nijensteinheerd...

Fatima zei

De Holmsterheerd & de Godekenheerd hebben samen gewerkt. :)

Alie zei

Wat verder naar achteren in de Bekemaheerd hebben ze het ook heeeel erg mooi gedaan, van huis naar huis en heel veel vlaggen. Ik vind het allemaal zo gezellig lijken. De komende week hang ik ze ook op, mijn buren zijn al begonnen, nu kan ik echt niet meer achterblijven he?

Anoniem zei

ja inderdaad de holmsterheerd godekenheerd, doen ook mee!! wij gaan wnnen