maandag 7 juni 2010

MAANDAGMORGEN (33)


De rechter foto is vanochtend omstreeks half 12 gemaakt. Via de Froukemaheerd ging ik op weg naar naar Montessorischool de Dijk om te kijken hoe de ontwikkelingen rondom de school verlopen. Maar wat was dat? Een opstopping in de straat. Wat was en is het geval? De oranjegekken hebben hier geen rekening gehouden met de hoogte van de opgehangen slingers. Deze chauffeur van deze vrachtauto was zo vriendelijk om niet door de straat te rausen, bij elke slinger over de weg werd even halt gehouden om het oranje spul met een bezem omhoog te houden. Op de site http://www.brandweer.nl/ staat dit:

VEILIGHEID IN DE STRAAT
Gezellig, al die versierde straten en buurten. Toch vragen we u rekening te houden met de bereikbaarheid van uw straat of buurt voor de brandweer en ambulance. Hangt u versieringen boven de openbare weg op 4,20 meter hoogte en houdt u een breedte vrij van tenminste 3,50 meter.
Froukemaheerders,versier de straat zoveel als jullie willen maar denk aan de veiligheid. En bedenk ook dat niet alle chauffeurs zoals deze op de foto. Als een brandweerauto door de straat moet vliegen is alles in een keer weg. De linker foto is gisteren gemaakt, enthousiaste bewoners gaan de trap op om slingers te hangen. Het is raadzaam om nog een keer een hogere trap op te gaan om alles opnieuw te behangen. Lachen de Holmsterheerders hier in hun vuistje? De slingers die hier boven hun eendenvijver zijn gehangen brengen deze verkeerproblemen niet met zich mee. De week is weer begonnen. Een week waar van alles in gaat gebeuren: verkiezingen, opening WK, en wie weet allemaal nog meer.

1 opmerking:

Anoniem zei

De Holmsterheerd en e,o leeft intens mee, bij ons zijn al zoveel lijnen kapot gereden we tellen ze niet eens meer, qua meters die al kapot gereden zijn zijn evenredig aan het aantal meters, wat de Froukemaheerd heeft opgehangen kan je nagaan