vrijdag 4 juni 2010

FOTO'S VAN FLIP KLATTER (23)

Ik ben weer terug uit Sulawesi, een behoorlijk groot eiland van Indonesie. We hebben zo'n drie duizend kilometer afgelegd van het Zuiden naar het Noorden. Halverwege hebben we de route afgesneden door de zee over te varen. Het weer was ook daar in de war. Normaal gesproken is eind april het regenseizoen ten einde. Maar tijdens mijn bezoek regende het dagelijks zo'n tien uren achter elkaar.
Door aardverschuivingen waren soms de wegen moeilijk begaanbaar en de trekkingen langs inheemse bevolkingen zo nu en dan gevaarlijk. Het is een prachtig land waar weinig toeristen komen. Op de foto staan de typische woningen uit het Torajaland.
Misschien hebben jullie het gemerkt. Mijn tijd bij het NDE en het bezoekerscentrum in Beijum zit erop. Het betrof een tijdelijke werkplek. Wie weet krijg ik in een andere funktie met Beijum te maken. In elk geval heb ik altijd met plezier in Beijum gewerkt.


Foto + tekst: Flip Klatter

1 opmerking:

Kees K. zei

Deze foto roept sterke herinneringen op aan de zendingsfilms die ik circa 1968 zag als 'schooluitje'. Die 'dierhuizen' maakten diepe indruk op me, nu weer. Alleen was er toen niet zoveel gras en veel meer 'heidense' bevolking.

En Flip, ik hoop wel dat je waar dan ook nog tijd hebt om foto's op te sturen naar beijumnieuws.