woensdag 16 juni 2010

EERSTE BUITENKUNSTDAG PAND49


Vanuit Pand49 werden deze foto´s opgestuurd. Onderstaande tekst hoort erbij:

Vanaf 10 uur s 'morgens verzamelden 12 deelnemers zich bij de zorgboerderij Kardinge, voor de eerste buitenkunst-dag van dit seizoen. Dit nieuwe initiatief van Pand49 in samenwerking met Stiel en woningbouwvereniging Nijestee is na een wat aarzelend begin, toch goed van start gegaan. Na een kopje koffie en een verkennend rondje om en in de boerderij, werd begonnen met verschillende schetsen.
Er liepen paarden in de buurt, er waren koeien, konijnen en een stoere haan met meerdere kippen, die zich gewillig door de deelnemers lieten tekenen. Om 12 uur was er een gezamenlijke lunch met heerlijke broodjes en hartige taart en daarna gingen een paar deelnemers onder leiding van Alvani tekenen met zelf gemaakte rietpen, in de omgeving van de boerderij.
De overgebleven 7 deelnemers gingen hun gemaakte schetsen uitwerken in acryl of aquarelverf onder leiding van Marijke.
Er werd hard gewerkt om alle schilderijen af te maken en de deelnemers konden om 16.00 u. tevreden afsluiten met een prachtig zelfgemaakt schilderij op canvas of tekening op papier.
Gelukkig was het de hele dag droog met af en toe zon, maar er stond nog wel een fris windje.
De voorspelling voor de rest van de week beloofd iets warmer weer, wat fijn is voor de deelnemers aan de andere workshops van deze week, zoals werken met klei, paletmes schilderen en speksteen bewerken. Iedereen was erg te spreken dit nieuwe initiatief en hoopt op een vervolg. Op 27 juni zal er een expositie in Pand49 zijn, van alle gemaakte werken tijdens de buitenkunstdagen.
Op mijn vraag wanneer de eerste dag was kwam deze mail:
Ja, actueel als we zijn, was dat vandaag dinsdag de 15e juni! De andere workshops zijn nog de 16, 17 en de 21ste, en misschien wordt er nog 1 ingevoegd bij veel belangstelling. Mensen mogen nog reageren. Alleen speksteen is vol i.v.m. het materiaalaanbod.

Geen opmerkingen: