dinsdag 17 juli 2012
OOK OPRUIMPLICHT PAARDENVLAAIEN?
Nee, zoals vaker gemeld, ondergetekende heeft geen hond. En voor dit blogbericht voegt hij, wellicht ten overvloede, even bij dat hij ook geen paard heeft.
Wat is het geval? Wel, de laatste dagen bekroop ondergetekende een beetje het gevoel begrip te krijgen voor hondenbezitters die met frisse tegenzin met een plastiek zakje bij de hand hun trouwe viervoeter uit laten. Want wat een partij paardenkeutels kwam hij in en rond het Kardingerpark tegen! Hoeveel hondenkeutels zullen er in een paardenvlaai gaan?
Paardenvlaai? Ja, een paard is een edel dier, die legt geen keutels maar vlaaien. Een paard heeft ook geen poten maar benen. Een hond kan vals zijn en ook wordt hond als scheldnaam gebruikt. Wel eens van hondenweer gehoord? Zo moe als een hond? Over paarden heb ik nooit negatieve associaties en gezegden gehoord. Alleen maar positieve: het beste peerd van stal. Is dat wel eerlijk? Zitten honden in het verdomhoekje? Wie heeft er nog nooit van een rothond gehoord? Een hond in de pot?
Alle gekheid op een stokje. Maar toch, als 25 honden een drol in het Kardingerpark deponeren, dan staat dat ongeveer gelijk aan een grote paardenvlaai. Als op een dag vier paarden in het park hun behoefte doen staat dat gelijk aan de hoeveelheid die 100 honden produceren. Lastig is in dit verband dat honden dat op 100 verschillende plekken doen, terwijl vier paardenvlaaien overzichtelijk liggen te liggen.
Waarom worden paarden en paardenbezitters eigenlijk ontzien als het om kakken in de natuur gaat?
Paarden leggen hun behoefte niet op kinderspeelplaatsen neer, om de doodeenvoudige reden dat ze daar niet komen.
Ook liggen paardenvlaaien, zoals gezegd, overzichtelijk gerangschikt, je kunt er zo omheen lopen. Ook denk ik dat een paard een bijzondere status heeft, er wordt niet op neergekeken, het krijgt gewoon meer respect dan een hond. Hondenstrond heeft de (negatieve) naam, paardenvlaaien niet. Honden worden ook als lastpakken beoordeeld, paarden totaal niet.
Maar toch wringt het een beetje, en ook voor een neutrale buitenstaander. Plat gezegd, stront is stront. Elke gram hondenstront in bijvoorbeeld het Kardingerpark moet worden opgeruimd, terwijl kilo's paardenvlaaien mogen blijven liggen. Het zou eerlijker zijn t.o.v. hondenbezitters, als een paardrijder met een vuilniszak bij zich rondrijdt, eventueel met een redelijk grote schep erbij om de smurrie op te ruimen..
Om het verhaal nog ingewikkelder te maken, naar het schijnt kunnen paardenvlaaien dodelijk zijn voor honden als ze er aan gaan snuffelen of er een hapje uit nemen. Zogezegd is het ook in het belang van honden als de paardenvlaaien moeten worden opgeruimd.
(Pardon, geachte lezers, dit blogbericht loopt niet over van smakelijkheid. Foto's afgelopen weekend gemaakt)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
7 opmerkingen:
Ah, goeie. Kattenpoep, vogelpoep enz
Helemaal klunzig als politie te paard jou een bekeuring geeft voor het niet opruimen van hondenpoep en het paard staat te kakken.
Ze hebben speciale opruim scheppen voor paarden. Lijkt op een stoffer en blik met steel.
Mooi. Maar ze zijn niet verplicht het op te rapen om een bekeuring te ontlopen
Boeren moeten ook altijd de weg weer schoonmaken of driehoeken plaatsen.
De wegenverkeerswet verbiedt nl. een ieder om verkeer te hinderen of dat er gevaarlijke situaties ontstaan.
En bij nat weer kan dit een gevaarlijke situatie opleveren.
Ligt ook een beetje aan de hoeveelheid natuurlijk.
Op de openbare weg zijn ruiters bestuurders.
Belachelijk!!!!! Mijn hond mag vanaf nu in het Kardinepark poepen waar ze wil. Gewlijke monniken ongelijke kappen
Een paard is voor de wet een voertuig en hoort op de rijweg. Opruimplicht bestaat niet zoals die geldt voor hondenbezitters, maar de ruiter kan als 'bestuurder' wel beboet worden o.g.v. art. 5 WVW vanwege het veroorzaken van hinder of gevaar.
Hans
Een reactie posten