dinsdag 3 juli 2012

RONDOM KRUISPUNT LEWENBORG

Nee, ondergetekende kan niet overal aanwezig zijn, maar gelukkig zijn er altijd lezers die bijspringen, Lijn6 waar leentjebuur bij kan worden gespeeld, of een school die foto's en informatie stuurt.
Het moet wat geweest zijn gisteravond rond het kruispunt bij Lewenborg. Op de foto, gemaakt door Arend Beukema van  http://www.lijn6.com/, ziet u dat de verbinding over de Beneluxweg bij onze buurwijk is gerealiseerd. Feest. Compleet met vuurwerk en al.
Er staat ons ook nog van alles te wachten bij kruispunt Beijum-Zuid. Lewenborg geeft het voorbeeld, na werkzaamheden en chaos is het tijd voor een feestje. Nog meer Lewenborg-foto's op Lijn6 bekijken? Klik de rechter foto groter.
(Van een lezeres begreep ik dat de stoplichten bij Beijum-Zuid rond het middaguur uitgevallen waren)
Update 22.32 uur. Van de communicatie-medewerkster van Ring Oost kwam dit binnen:

Maandagavond 2 juli vanaf 19.30 uur zijn de eerste liggers voor het nieuwe viaduct bij Lewenborg geplaatst. Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer heeft samen met omwonende Bé  Bronsema (Zilvermeer), deze eerste ligger geplaatst. Er waren honderden mensen (buurtbewoners) aanwezig. Het was een prachtige zonnige avond, ondersteund met muzikale klanken van Patrimonium, een hapje en een drankje,  en bij zonsondergang een volle maan en afsluitend vuurwerk.

De liggers zijn betonnen balken van 30 meter lengte die met een speciaal transport worden aangevoerd  en met twee grote kranen worden neergelegd op de landhoofden (‘zijsteunen’ van het viaduct). Iedere ligger is ruim 30 ton zwaar. In totaal zijn er 8 liggers gelegd

In het totale project Aanpak Ring Oost is het plaatsen van de liggers op het eerste nieuwe viaduct een mijlpaal. Vandaar dat er voor de omwonenden en direct betrokkenen een informeel feestje plaatsvond.

Specifiek punten Lewenborg het 1e deelproject
-        Werkzaamheden zijn eind 2010 gestart met de aanleg vaneen tijdelijke weg met verkeerslichten.
-        Grond heeft een lange tijd (9 maanden) moeten inklinken( slappe lagen in de ondergrond) waardoor het leek dat er niet werd gewerkt. (Opmerking vanuit de omgeving ).
-        Begin dit jaar gestart met de bouw van het viaduct.
-        Bijzondere vormgeving van het viaduct door de gebogen vormen.
-        Vandaag ( 2 juli) het leggen van de eerste liggers ( bijzonder moment).
-        Vanaf eind juli tot oktober wordt de ringweg en het viaduct afgebouwd naar de nieuwe eindsituatie ( vele werkzaamheden worden dan uitgevoerd). De aanliggende woonwijken zullen in deze periode minder goed bereikbaar zijn.
-        Project wordt conform planning opgeleverd.
-        In het najaar wordt er begonnen met de groenaanplant.
-        De uitvoering van het project heeft de afgelopen tijd zeker overlast veroorzaakt bij de omgeving. Compliment voor de omgeving voor het begrip en de goede samenwerking. Er is bv input gegeven om de verkeersplannen en omleidingen zo op te stellen dat de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt. Voorbeelden zijn o.a. het openstellen van de busbaan en geen stremming van de ringweg gedurende de komende afbouwfase( juli-okt). Vandaar ook het informele feestje voor de omgeving.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig. Wonderlijk hoe bij jullie in Beijum twee wijksites van particulieren de regie voeren op nieuwsgebied. Jullie bewonersorganisatie huppelt er maar machteloos achter aan. Hulde voor de prachtige foto's!!

Anoniem zei

Prachtige foto's.
Groeten uit Lewenborg

Anoniem zei

Iedere wijkorganisatie in de stad huppelt er zo (ca 3 uurtjes) achteraan heeft niets met Beijum te maken.
Dit is ook niet Beijum maar Lewenborg. Dus wijkorganisatie Lewenborg behoort dit evt. te brengen.

Als er al iets op de rand Hunze gebeurt mag de BOB niet reageren van de heer Huizenga e.a. en nu gebeurt het 100% in Lewenborg en dan moet de BOB wel het voortouw nemen????

Moeten ze dan ook heel Groningen gaan doen, waar ligt de grens dan?

Anoniem zei

Het BOB het voortouw nemen? Volgens mij deelt anoniem 1 een compliment uit. Lijn6 heeft ook reportages vanuit de binnenstad en nu Lewenborg. Dom van het BOB om zelf geen verslaggevers voor in eigen wijk te hebben terwijl die van Lijn6 de wijkgrenzen over gaan om verslag te doen/foto's te maken.

Anoniem zei

Jeetje anoniem heeft een compliment en helaas moet hij of zij nu ook lezen dat de verschillende nieuws aanbieders constant met elkaar in de clinch liggen! Weer erg kinderachtig. Laat de lezer lekker zelf bepalen welk van jullie nieuws ze lezen en of ze hier blij mee zijn. En ik zou zo zeggen als je elkaar niet kan zien en luchten spioneer ook niet op andermans website!

Anoniem zei

????Liggen Beijumnieuws en Lijn6 constant met elkaar in de clinch? Merk ik niks van. Volgens mij doet de BOB niet anders dan op deze sites te spioneren.