zondag 1 juli 2012

VIVA ITALIA

Over pakweg drie uur is het eerste deel van het drieluik Sportzomer 2012 voorbij. U weet wel, de handel in Brood, Werk en Spelen en in Wij Zijn de Besten En Daar Identificeren We Ons Mee. Ach ja, wat een kinderlijke onschuld rondom het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen. Niet iets om al te badinerend over te doen, al moet ik zeggen dat ik het ook niet al te serieus kan nemen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat als Oranje vanavond in de finale had gestaan ondergetekende ook door koorts bevangen was geweest. Aan deze vlaggenmast ergens in de wijk zag ik een Italiaanse vlag wapperen. Het kan niet anders of hier wordt gehoopt dat Italië Europees kampioen gaat worden.
Ik hoop het voor ze. Sport moet betrekkelijk zijn. Na een Europees en Wereldkampioenschap moeten de Spanjaarden weer een stapje terug doen. Dus wat mij betreft: Viva Italia.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha viva Espagna 2-0 hahahaahah

michel zei

Misschien leuk om een berichtje over te maken: Aan de Olympische Spelen doet een (oud ?)Beijumer mee.
Giovanni Codrington (23) opgegroeid in Beijum en oudleerling van De Heerdstee is één van de 4 lopers van de heren 100 m estafette. Ik weet niet of hij momenteel nog in Beijum woont. Meer informatie over hem op Wikipedia.