zondag 1 juli 2012

EVEN NAAR HET CAFÉ BILJART

Zo af en toe ga ga ik even op zaterdagavond naar Café Biljart. Zo ook gisteravond. Nee, niet om echt aan de borrel te gaan, een pilsje achter in de eigen tuin smaakt ook zeer lekker, maar meer om even een soort van thermometer in de Claremaheerd en omgeving (Plein Oost!) te stoppen (Mmmm, ok, een pilsje in het café gaat er ook goed in). Even peilen hoe de zaken er bij staan en even kletsen met de meestal gezellige mensen in het café. Over thermometers en temperatuur gesproken, ja het was warm gisteravond en wel zo warm dat er zoals eerder gemeld behoorlijk werd rondgehangen door jongeren in de Claremaheerd. Het resultaat van de hangerij ziet u op de linker foto, klik groter. Daar kan ik natuurlijk een morele preek op los laten, op de troep bedoel ik, en op de jongeren  die dit veroorzaakt hebben,  maar ja, je moet er ook voor zorgen dat je geen ouwe burgerman-lul gaat worden. Zijn we niet allen jong geweest? En waren we toen ook altijd zo netjes en verantwoord bezig? Tja, ik zeg niks.
Er viel van alles te bepraten in het café. Maar af en toe viel er een stilte. Waarom? Wel, omdat iedereen op z'n smartfoon zat te koekeloeren. Want communiceren met elkaar gaat tegenwoordig bijna voor de helft digitaal, lijkt het wel. Ook wel eens met z'n vijven bij elkaar gezeten zonder te praten, maar dat tegelijkertijd wel iedereen zat te chatten, mailen, twitteren of te bloggen?
Het zijn de digitale tijden, dames en heren. Gelukkig zijn er ook nog jongeren die uren achtereen in de buitenlucht staan te hangen, chillen, eten, drinken en te kletsen. Het is maar wat je wil. Gezellig in de kroeg zitten, of gezellig met leeftijdsgenoten de hangjeugd uithangen.

Geen opmerkingen: