dinsdag 24 juli 2012

IK REM VOOR BEIJUMNIEUWS-LEZERS

Ondergetekende weet nooit zo goed of teksten op stickers die op auto's zitten geplakt, zoals op de foto, ergens in de wijk genomen, serieus bedoeld zijn, of toch wat geinig of melig. Baby aan boord, ik rem voor bejaarden, ik rem voor dieren, etc;  waarom zou een mens dat toch op z'n auto plakken? Gaan mensen voorzichter rijden als ze weten dat andere automobilisten een baby aan boord hebben? Het is toch om simpel van te worden, er vanuit gaande dat het serieus bedoeld is. Gaat het in dit geval, zie foto, nou om het IK? Of toch om dat ge-rem? En waarom moeten die uitroeptekens erbij?
Ja, een baby is veel belangrijker dan een jongetje van 10 jaar. Voor laatstgenoemde kun je toch echt een beetje minder gaan remmen. En dat je voor dieren remt geeft toch wel extra aan dat je een zeer goed mens bent. Ok, beste lezers, uw blogger schiet weer in de ironie-cynisme-stand. Hoeft ook weer niet. En wat heb je er aan dat ondergetekende quasi-lollig nadenkt over een Beijum-gerelateerde sticker met als tekst: Ik rem voor Beijumnieuws-lezers.?
We leven in een relatief ongeremde samenleving. Met de nodige korte lontjes die daar in verblijven.
Het is zo maar een tip: Rem voor andere mensen. Voor andere weggebruikers. Vooral als de verkeersregels dat gebieden. Een bumpersticker waarop aangegeven staat waar je niét voor wenst te remmen, zou veel doeltreffender zijn.

Geen opmerkingen: