woensdag 11 juli 2012

EEN CONCERT TE KARDINGE

Wat een herrie waaide er vanavond vanuit het Kardingerpark richting Beijum (En waait nog, 21.43 uur). Een festival? Een concert? Toch maar even kijken en dus omstreeks half acht met Junior voor op de fiets richting park getrapt. In de stromende regen. Even een promofilmpje maken, altijd leuk die festiviteiten in de achter, of zoals u wil, de voortuin van Beijum. Vol naïviteit naderde ik de feesttent. Naïef? Ach, nooit weerstand ontmoet. Of het om New Attraction ging, de Kika Run, of een andere festiviteit: Leuk dat je komt filmen of fotograferen! Ik had gewaarschuwd kunnen zijn. Twee agenten, of althans, twee beveiligers in groene hesjes, ik kan het me niet zo goed herinneren: 'Kijk maar uit, daar wordt van alles gebruikt wat verboden is. We staan hier niet voor niks.' Doorfietsend naar de toegangspoort sprak een aardige man:" Je moet even omrijden." Zo gezegd, zo gedaan." Bij de poort aangekomen, alles met draaiende camera, kwamen me een paar opgewonden standjes vanuit de organisatie tegemoet. Handen voor het hoofd, en druk gebarend om de camera uit te zetten. 'Uit dat ding! En alle informatie wissen!' Ja jongens, zo doen we dat niet. Ik kom hier om iets leuks in het Kardingerpark te promoten, en jullie voelen je bedreigd? What's the matter? In de stromende regen maakte ondergetekende met een verbaasde Junior op de fiets rechtsomkeer. Nageroepen door een door de organisatie ingehuurde bullebak, en het kwam nogal dreigend over: "We weten je te vinden." Terug fietsen dan maar, ik heb wel wat beters te doen. De agenten/beveiligers op de terugweg: "Niet best daar hè." Vlak voordat ik Beijum weer in fietste reed een politieauto via het fietspad richting Kardingerpark.
Het grootste gedeelte staat op video. Mochten de (regen)beelden bruikbaar zijn dan gaan ze binnenkort online.
Jammer. Het geheel wekt de indruk al gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Politie, 'we weten je te vinden,' en nog eens politie. Gebeuren er duistere zaken? Op internet lees ik dat Bon Iver een concert te Kardinge geeft. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bon_Iver
Tijdens het intypen van deze tekst galmen de tonen vanuit Kardinge op een doordeweekse woensdag in juli over Beijum. Het klinkt niet onaardig, al zeg ik het zelf. Geen muzieksfeer dat zegt: 'We weten je te vinden.'

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Omdat mensen niet gefilmd willen worden is het gelijk foute boel. Ga eens naar Rinus@Pee in de Martiniplaza mag je ook niet filmen. Zo geldt het voor zeer veel bands.
Zonder beveiligers krijg je tegenwoordig geen vergunning meer.

Anoniem zei

Kloteherrie. Ik was er ook maar ging weg want opgefokte en intolerante sfeer buiten. Ik neem aan dat je niet met een kind naar binnen wilde maar rondom sfeer ging proeven

Rowina zei

Ik zat met m'n dochter tot kwart over tien op door het lawaai dat tot in de Holsterheerd was te horen. Mag dat zomaar doordeweek?

Anoniem zei

Ah niet zo zeuren iedereen, de laatste paar weken zo niet maanden op de Wibenaheerd is het ook weer feest. Lijkt wel alsof er een invasie aan mensen zijn komen wonen met een minderwaardigheidscomplex.

Naast de "normale" takkeherrie van die scootertjes die klinken als opgevoerde grasmaaiertjes zijn er ook mensen bij gekomen die niet met elkaar praten op straat maar elkaar toe schreeuwen en andere communicatiemiddelen gebruiken als fluiten. Het klinkt soms net als een dierentuin. En mensen die hun muziek hard aanzetten omdat ze in de veronderstelling zijn dat de hele buurt moet meegenieten naar het fijne kwalitatief stukje muziek dat zij op dat moment beluisteren.

Probleem is alleen bij dat soort muziek dat je op een afstand alleen de bastonen hoort. Het irriteert dus mateloos...

Het is aardig asociaal dat men dit al overdag doet maar het gaat vaak tot in de late avonduurtjes door, ook midden in een werkweek.

Anoniem zei

Ik woon ook in de Wibenaheerd, maar ik heb geen idee welke takkeherrie je bedoelt. De scooters daar buitengelaten, die zijn inderdaad aan het crossen en met veel lawaai door de straat aan het scheuren. Ik woon er al 3,5 jaar met veel plezier :)

Wat betreft de Kardinge herrie, raar hoor. Ook in de Wibenaheerd en Nijensteinheerd was het te horen, maar je wil het leuk promoten en krijgt dan de deksel op je neus. Sommige dingen begrijp ik niet !! :)

Corrien zei

Lijkt wel alsof er een invasie aan mensen zijn komen wonen met een minderwaardigheidscomplex.
Goed verwoord Anoniem ;-)

Anoniem zei

@anoniem10.05 wat wil je dan promoten?

Marcel zei

Het waren hufters die r stonden, zwijnen in regencapes. Beveiligers. Ik had terstond geen zin meer om 55 euro te betalen en gedeeltelijk voor die beesten te dokken.

Omwonende jeweetwel zei

Johan, het vuilspuitertje van de Bob meent er via z'n twitter weer boven te moeten staan. De ex-overspannen loserfiguur van Stichting Wing denkt echt dat hij boven alles staat.

Anoniem zei

Op naar het volgende feestje in Kardinge Dance at the beach 21 juli voorverkoop 10 euro http://partyflock.nl/party/225353:Dance_at_the_Beach_2012.html

Anoniem zei

Wat een ieder ook van deze concerten vindt voor of tegen

Beijum kwam toch wel goed in het nieuws.
Nu gaan we onszelf een slechte naam geven.
Een kaartje van € 55,00 is natuurlijk ook niet niks en als iedereen er dan gratis in kan, dat lijkt mij ook niet de bedoeling.
Ik heb de mannen niet meegemaakt kan dus niet oordelen. Ik weet wel dat gemeente over beveiliging van evenementen gaat, moeten gecertificeerde bedrijven zijn.

http://www.artiestennieuws.nl/15271/bon-iver-kardinger-plas-groningen-uitverkocht-hoe-kom-ik-aan-tickets

Toch bijzonder 1 van de 2 concerten in Kardinge!

Kees Huizenga zei

@ Omwonende, je weet wel

Op 11 juli 2012 schreef de treiterende twitteraar van de BOB (TT-boy) het volgende op zijn eenzame twittervriend:

“er zijn ook in ‪#beijum‬ nog steeds mensen die denken dat ze onder en boven de wet zijn”

Een prachtig voorbeeld van grotesk leedvermaak. De dag van JV was op 11 juli jl. zeer goed!

JV van de BOB, vol van negatieve energie uit de duistere rioolkrochten vanuit het BOB-bastion “Zuidwending - locatie Holmsterheerd”, miskent het feit dat Johan Fehrmann bij dit evenement aanwezig was als weblogger. Als verslaggever van nieuws over Beijum. Nieuws, dat niet op de website van de BOB staat.

JV van de BOB kijkt de ganse dag op Beijumnieuws. Vaker meer dan honderd keren per dag. Een vorm van verdoolde verslaving aan Beijumnieuws. Uit stinkende jaloezie op de nieuwsberichten van dit waarlijk tierelierende wijkmedium.

JV heeft zich intens verblijd over de negatieve behandeling van de beheerder van Beijumnieuws. Waar komt zich ziekelijk medeleven vandaan? Vanwaar deze verkreukeling en verkneukeling (de kneukels wrijven van voldoening en pret) vandaan? Moet JV wellicht in psychotherapie?