zondag 15 juli 2012

VANMIDDAG OPEN DAG FC GRONINGEN

Het is weer zover. Koning Voetbal is amper twee weken op vakantie geweest, of de bal gaat al weer rollen. Nou ja, rollen. Oefenwedstrijden tot nu toe. Nee, geen woord meer over het oranje-echec, laten we ons beperken tot de naderende vaderlandse competitie(s). Vanmiddag is de open dag van onze Fc Groningen. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Het rad van avontuur.Eenmaal zullen wij de kampioen zijn. Wat is een mens zonder dromen?
De bovenste foto laat een nieuwe voetbaldroom zien. Nou ja, een verwachting spreekt er uit, vrij geïnterpreteerd. Zal het gaan gebeuren in het nieuwe seizoen? Laten ze ons weer eens juichen? Een dekbed van Fc Groningen en een groen-wit shirt hangen te drogen op het balkon van een huis ergens in Beijum. Het ziet er heel fris en nieuw uit...
Tja, we hebben een nieuwe grote-bek-coach, maar zal dat wat uitmaken? Gaat kapitein Maaskant onze Fc naar grote hoogten opstuwen? Of wordt hij de eerste coach die er uitvliegt? Nogmaals, wat is een mens zonder dromen?
De linker foto, en klik groter, laat zien dat de vaderlandse voetbal-machthebbers, die uit Amsterdam, of moet ik 020 zeggen, diep in Groningen zijn geïnfiltreerd. Zie ik daar op de boom links het teken van 020? En wat staat er onderop de brug gekalkt? Ik zie een A, een j, nog een a en een x.
Beijum heeft ruim 600 Fc supporters in huis, het is de wijk met de meeste aanhang van de hele stad. Voor hen wil ik hopen: Laat ons weer eens juichen, Fc, Fc Gro.........

Komende zondag vindt in en rond Euroborg de jaarlijkse Open Dag plaats. Vanaf 12.00 uur is het stadion geopend. Om 13.00 uur is de spelerspresentatie op het hoofdveld. Verder zijn er onder meer een forum en diverse optreden op het Simone FM-podium. Het open huis eindigt om 17.00 uur. FCG.

Geen opmerkingen: