vrijdag 13 juli 2012

EVEN NAAR DE PAPIERMOLEN

Het is misschien een gekke liefhebberij. Maar toch. Ik vind het geweldig om op een vrije miezerige middag, zoals het vandaag was, dwars door de stad heen naar de Papiermolen te fietsen om daar een uur baantjes te trekken. Wat een rust. Wat een genot. En wat verkwikkend. Nee, commercieel gezien kan een miezer-dag als vandaag niet uit voor het oudste openluchtbad van de stad. Maar stel, het zou dertig graden zijn. Honderden stadjers zouden er in dat geval verkoeling gaan zoeken, baantjes trekken zou niet mogelijk zijn door het vele geplons en gekrioel van zwemgasten. Op een dag als vandaag had je er alle ruimte. Geweldig om een uur te zwemmen en je kop leeg te maken. Totaal geen golfslag. Het enige wat soms een beetje stoort is dat er zwemmers zijn, die zonder te kijken en helemaal in trance als een blind peerd op en neer zwemmen en claimen een eigen baan te hebben. Wat voelt het als herboren om na de zwempartij weer via de Hereweg, binnenstad en Korreweg Beijum binnen te fietsen. Net alsof je een uurtje op vakantie bent geweest.
Veel te laat om nog te noteren, maar toch: bij het verlaten van het zwembad zag ik dat er voorbereidingen werden getroffen voor een vrijdag de 13e horrorparyty.
Foto vanmiddag gemaakt. Wat die debiele vlaggetjes er nog deden te hangen was me een raadsel.
De Papiermolen is hét openluchtbad van de stad Groningen. Dit mooie en ruim opgezette bad biedt zomers zwemplezier voor jong en oud! Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in het water met de 3 duikplanken en een 35 meter lange glijbaan. Het 50-meterbad is ook zeer geschikt om baantjes te trekken en op de grote speel- & zonneweide is het heerlijk toeven in de zon! Het zwembad is het gehele seizoen door verwarmd, dus ook met kouder weer kunt u heerlijk zwemmen.http://www.de-papiermolen.nl/

Geen opmerkingen: