donderdag 26 juli 2012

STREETDANCE

Ruim twee weken geleden trof ik deze dames in het Heerdenhoes, waar ze op het punt stonden een les Streetdance te volgen van de dame geheel links in beeld. De eerlijkheid gebiedt ze zeggen dat ik het verband even kwijt ben, het had niks met een Vensterwijk-activiteit van doen, maar wel wezen de dames me even op een website. En het streetdancen had wel weer een link met de Doefmat. Nadere gegevens kunnen altijd even worden gemaild naar IBeijumnieuws@online.nl. Het ziet er sportief uit en de meiden zitten zo te zien allemaal lekker in hun vel. Zie foto. Bewegen en sporten is belangrijk, dat hoef ik u niet te vertellen. Meer kinderen in de stad zouden moeten doen wat deze meiden doen: In beweging blijven.
Kinderen van tegenwoordig zijn dikker dan ooit.
Sommige ouders valt het niet meer op, anderen zullen juist extra op het gewicht van hun kind letten omdat ze zelf ook overgewicht hebben. Ook zijn er ouders die denken dat het later wel goed komt met het gewicht van hun kind.
Kinderen met overgewicht worden vaak geplaagd. Ze zijn ook minder in staat zich goed te bewegen. Het kind kan zich onzeker gaan voelen en compenseert dat weer door meer te gaan eten. Door het kind te leren wat gezonde voeding is en wat het nodig heeft om te groeien zal het zijn/haar gewicht onder controle houden en is de kans op overgewicht kleiner. 

Geen opmerkingen: