vrijdag 20 juli 2012

NIEUWE OVERGANG NAAR ONS PLEIN OOST

Dezer foto is woensdagmiddag gemaakt. In de stromende regen. Gisterochtend werd nog een soortgelijke foto geschoten, de bordjes die u rechts ziet opgesteld stonden toen aan de kant van de Claremaheerd. En aan de andere kant van de weg werd toen ook gegraven en er lagen losse stoepranden
Het kan niet anders, of de oversteek vanaf de Emingaheerd naar Plein Oost, via de Claremaheerd, wordt aangepast.
Het moet gezegd, de oversteek sloeg tot nu toe nergens op. Onoverzichtelijk, levensgevaarlijk voor kinderen, en een vreemde oversteek van een fietspad, zie rechts, over een drukke weg naar een wandelgebied op de Claremaheerd.
Wie weet komt er een fietsroute over de Claremaheerd en Plein Oost. Tot nu toe is het zeer onoverzichtelijk, voetgangers, fietsers en wandelaars krioelen kriskras door elkaar heen. Wordt er eindelijk orde in de chaos geschapen?

1 opmerking:

Anoniem zei

Voorontwerp Bestemmingsplan Beijum legt vast dat Hoofdroute Fietsers over Plein Oost Beijum gaat. Over de parkeerplaatsen en over ongelijkvloerse plein.
Kennelijk wil gemeente geld uitsparen, en de ffietsers niet over wijkring Emingaheerd/Amkemaheerd laten fietsen, want daar ontbreekt nog steeds vrijliggend fietspad, en moeten fietsers tussen bus op de rijbaan en auto's door manoeuvreren. Levensgevaarlijk gevolg van miskleun Plein Beijum Oost, waar de bus uit het winkelcentrum is verdwenen, en het nu een dooie boel is zo constateert het Bestemmingsplan. Tijd voor de Spar (=kleine supermarkt) schrijft het plan van de gemeente. HELLUP, redt de ALDI, zeg ik als bewoner van 9736 postcodegebied. En op meer hoogbouw voor ouderen en gehandicapten (tot 18 mtr) zit ik ook niet te wachten; daarmee wordt plein nog meer naar binnen gekeerd, steenmassa die doods aanvoelt.