vrijdag 6 juli 2012

TRACTOREN, NIET VERDWALEN IN BEIJUM!

Op 13 juni j.l. publiceerde ik dit blogbericht over het nieuwe tractor-beleid in de wijk. Het is om tureluurs van te worden als je de wijkring rondrijdt, zo'n beetje om de 200 meter kom je weer zo'n bord tegen met een tractor er op getekend en met een pijl erbij gevoegd die aangeeft waar dat ding heen moet rijden. 

De bovenste foto zegt a.h.w., aan de borden af te lezen: Nee, niet de Boelemaheerd inrijden met je tractor, en daarna ook niet richting Plein Oost opstomen, graag netjes de wijkring volgen. Wat ik er van snap is dat een tractor die via de busbaan Beijum in koerst, via de complete wijkring naar de Hunze wordt gedirigeerd. Ik snap het eerlijk gezegd niet helemaal want volgens mij kan zo'n trekker toch ook een stuk afsnijden en via de busbaan bij west richting de Hunze koersen? Vreemd is dat bij de fietsafslag naar Zuidwolde wordt aangegeven dat je naar de Hunze moet. Zie foto links. Waarom Zuidwolde niet in met zo'n ding? Dat is toch met alle respect meer een boerendorp dan de Hunze?  Op de rechter foto, klik groter, is het laatste bord vanuit Beijum richting de Hunze te zien.

In het doolhof Beijum kun je zomaar verdwalen. Het moet toch hopeloos zijn als er een stuk of wat tractoren door de wijk rijden die de weg kwijt zijn en heerden verstoppen. Daarom staan waarschijnlijk al die tractor-bordjes langs de weg.

Geen opmerkingen: