woensdag 25 juli 2012

EEN ZOMERDAG BIJ 'T ZILVERMEER

Het is echt een soort van vakantieplekje tijdens deze hoog zomerse temperaturen. Wat er aan ontbreekt is een camping vlakbij, een jeugdherberg en een vliegveld om de duizenden toeristen te kunnen verwerken. 

Misschien is het ook maar goed zo, het moet niet te bekend worden dat Beijum een prachtige wijk is om in te wonen, dat er een groot recreatiepark vlakbij ligt en een lekkere zwemplas met strandje. Sssst, niet verder vertellen. Maar het moet toch  nog beter, vinden de groenige linksen van de stad: GroenLinks in Groningen wil dat de Kardingerplas een betere recreatieplek wordt. Blauwalg moet worden voorkomen, en er moeten meer activiteiten komen bij de kiosk.
Toen de kiosk op het strandje bij de Kardingerplas in 2004 geopend werd, waren er grote plannen: terrassen, ligstoelen, feesten, muziek etc. Daarvan is niets terechtgekomen, constateert GroenLinks. De partij wil ook weten wat de gemeente en het waterschap doen om blauwalg te voorkomen en waarom dat tot nu toe geen resultaat heeft gehad. De fractie heeft schriftelijke vragen over deze twee onderwerpen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. GroningenDichtbij.nl.
Woensdagmiddag ging ondergetekende er even een duik nemen. En hij legde zich even lekker in de zon neer. Toch maar weer even de camera trekken om het een en ander vast te leggen en toe te vertrouwen aan vriend Internet. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Vanaf de bunker van het Voorzieningenpaviljoen richtte hij de camera een paar minuten. De muziek is van Cliff Richard, Summer Holiday.

1 opmerking:

anirnith zei

oppassen maar weer in het zilvermeer is sinds gisteren blauwalg geconstateerd, onze buurjongen is er flink ziek van geworden!