zaterdag 14 juli 2012

NIKS VERANDERD BIJ KORREWEGBRUG

Een dikke stopstreep op de Ulgersmaweg moest voor een veiliger situatie zorgen bij de Korrewegbrug. Althans, vanaf de Beijum-kant bekeken. Kijk nog even hier. Fietsers en automobilisten zouden meer uit elkaar gehaald worden, automobilisten zouden voor de teruggetrokken stopstreep een beter overzicht krijgen.
De streep ligt al een aantal weken verder van het kruispunt vandaan, maar dat heeft niks uitgehaald. Steevast als ondergetekende naar de stad fietst en de brug dichtgedraaid (open voor boten, schepen)is, ziet hij auto's pontificaal voor de brug geposteerd. Zie foto, brug nog dicht en slagbomen naar beneden. En fietsers die via de loopbruggen hun weg vervolgen. De brug ging open en de auto's trokken vanaf de Ulgersmaweg voorbij de stopstreep om beter te kunnen bekijken hoe ze, eventueel tussen passerende fietsers door, linksaf de brug op kunnen. Er is in vergelijking met enkele maanden geleden niet veel veranderd, afgezien van een stopstreep die een paar meter naar achteren is gelegd.
Het verkeer rond de Korrewegbrug regelt zichzelf al jaren op eigenlijk wel een bewonderenswaardige manier. Namelijk zonder ongelukken. Het lijkt zo langzamerhand een der veiligste kruispunten van de stad te worden, statistisch gezien dan. De gevoelstemperatuur, het onveilige gevoel, zal bij veel mensen niet zijn veranderd, de situatie heeft, nogmaals gezegd, geen concrete ellende met zich mee gebracht. Laten we dat zo houden.
Verder, nog even bij de brug blijvend. Het is hartje zomer en nog steeds staan vier bordjes met tekst bij de loop(fiets)bruggen: Pas op, gladde gootjes. 
Je hebt echte politiek. En symboolpolitiek.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Niks aan toe te voegen

Anoniem zei

Johan, ik probeer het maar ff zo. Is er een reden dat mijn reacties niet aankomen of mails? Ik krijg ze tenminste niet te zien of beantwoord.

Johan Fehrmann zei

@Anoniem, pardon voor de late reactie. Waarschijnlijk heb je een (vrouwen)voornaam die onder de spamfilter/blacklist valt. Er zijn idd 'n paar mensen wiens zeur- en zijkmails en reacties al maandenlang direct worden gedelete door de provider. Vervelend als jouw goedbedoelde mail of reactie daar ook onder valt. Tip: zet je voornaam, (beginnend met een G?)niet in de mail of reactie, of probeer het eens via en ander mailadres!