donderdag 26 juli 2012

BLAUWALG IN HET ZILVERMEER?

Het lag vandaag weer vol bij het Zilvermeer of zoals u wil, de Kardinger Plas. Vandaag reageerde een lezeres onder een gisteren geplaatst blogbericht:  Oppassen maar weer, in het Zilvermeer is sinds gisteren blauwalg geconstateerd, onze buurjongen is er flink ziek van geworden!
Ik weet dat het een geloofwaardige lezeres is, en dat ze niet zomaar reageert. En het is natuurlijk ook niet de bedoeling om onrust onder Zilvermeer-zon-aanbidders te bewerkstelligen. Maar er staat dat er gisteren blauwalg is geconstateerd. De vriendelijke vraag derhalve of de lezeres even wat nadere informatie kan mailen.

8 opmerkingen:

J kruims zei

Kijk eens op :

http://www.provinciegroningen.nl/loket/kaarten/zwemplassen/detailpagina-zwemwater/_maps/toon/bericht/recreatieplas-kardinge-groningen/

Daar zegt men dat de kwaliteit goed is. Vandaag ook gezwommen, geen borden gezien en volgens mij prima water.

Anoniem zei

Inderdaad, had het ook gecheckt en er was zeker tot 12 uur niets bekend over blauwalg.
De kids hebben dan ook heerlijk gezwommen!!!

Anoniem zei

Elk jaar hetzelfde er is altijd wel iemand die als eerste roept blauwalg ,naarmate het langer warm blijft krijg je vanzelf wel gelijk .

Johan Fehrmann zei

Loos alarm.

Anoniem zei

Wij zijn vaste verblijvers van Zlvermeer,ik meld u bij deze dat er idd moet opgepast worden want meerdere personen tonen dezelfde symptomen na zwemmen in het zilvermeer deze zijn misselijkheid,braken,hoofdpijn,zware buikpijn en toch geen platte stoelgang maken. Deze dingen verdwijnen na vier-tal dagen maar kunnen hevig zijn.

Het zal eerder van allerlei verontreiniging zijn door menselijk afval en wie weet wat nog allemaal...maar omdat de recreatie domeinen zwaar hebben geleden onder het slechte weer zijn deze niet zo vlug meer om deze symptomen te melden. Alhoewel er gisteren door het zilvermeer een algemene bekendmaking was dat er MISCHIEN wat aan de hand is.

Anoniem zei

Als er nu eens wordt begonnen met NIET meer laten zwemmen van honden ,paarden en wat al niet meer ,het uitzetten van vis uit de aangrenzende visplas ,heb het zelf gezien vis werdt gevangen en in het Zilvermeer gegooid ,reden onbekend maar lijkt me niet de bedoeling .

anirnith zei

op het moment dat ik het "melde" bij Johan wist ik dat er zeker 3 mensen waren waarvan ik ook wist dat ze de dag ervoor gezwommen hadden in het Zilvermeer, ze zaten op dat moment alle drie met klachten thuis die allemaal voorkomen op het lijstje van wat je kan krijgen als je in water met blauwalg gezwommen hebt... de een wat heftiger dan de ander maar ziek waren ze alle drie!

koortsig, oorontsteking, misselijk, diarree en hoofdpijn!
na een paar dagen was het weer over.
maar een loze waarschuwing was het zeker niet...

iedereen heeft zelf de keus om wel of niet het water in te gaan maar als er in mijn omgeving mensen ziek worden na zo'n bezoekje... dan adviseer ik mijn kinderen de dag er na om maar gewoon er uit te blijven!

Johan Fehrmann zei

Dank voor je aanvulling Anirnith. Met loos alarm bedoelde ik niet dat je 'melding' niet serieus werd genomen. Alleen is het zo dat de zinsnede 'in het Zilvermeer is sinds gisteren blauwalg geconstateerd'niet door officiƫle instanties die daar overgaan bevestigd. Ik sluit niet uit dat je gelijk hebt met je constatering. Maar er mag nog steeds gezwommen worden in het meer.