maandag 16 juli 2012

EEN SLAAPFEEST VOOR MEISJES

Na ruim een jaar geleden een slaapfeestje voor jongens te hebben begeleid, kijk en lees nog even hier, was ondergetekende afgelopen weekend ook betrokken bij een slaapfeestje voor meiden.

Eerst even, als ik me niet vergis heeft het woord slaapfeestje in vergelijking met een jaar geleden, toen de Amsterdamse zedenzaak hot in het nieuws was, weer aan feestelijkheid gewonnen. De ranzigheid is er vanaf. Zo moet het natuurlijk ook zijn, een kinderslaapfeestje moet écht een feestje zijn, de 'grote boze buitenwereld' moet zich er verre van houden.

Zit er verschil tussen een slaapfeestje voor meiden en voor jongens? Jazeker. De vraag komt even bij me op wat erger is, maar goed, dat klinkt zo negatief. Maar tja, het was dan ook zeer intensief en vermoeiend, de dames op de foto sliepen tussen 2 uur 's nachts en 7 uur 's ochtends. Ik herinner me van het jongensfeestje dat er tot half 2 in de nacht wild gestoeid werd, het was om gek van te worden. Met moeite waren ze tot bedaren te brengen, zodat ze weer verder konden kijken naar de actie- en sensatiefilm op video (...).

Maar dan de meiden. Vre-se-lijk. Tot omstreeks 2 uur  in de nacht gillen en elkaar de kop gek maken. En vanaf een uur of 7 's ochtends een make-up en opmaakshow houden. Een soort van wedstrijdje wie er het leukst en mooist uitziet (het zit er al vroeg in bij de dames..).

Nou ja, vre-se-lijk? Schreef ik dat? Hoor een ouwe lul in wording. De heren hadden vorig jaar de nacht van hun nog jonge leven, en de meiden hebben zich in de nacht van zaterdag of zondag ook zeer vermaakt.
Op Girlscene.nl, jaja, staan tips om een slaapfeestje gezellig te omkleden. Elkaars nagels lakken en een lijstje maken van leuke jongens en stomme meiden...Het zijn de tijden, dames en heren.
- Een pyjama modeshow houden
- Samen iets bakken, of zelf ijsjes maken (je haalt gewoon een paar soorten ijs in huis, versiersels van de bakafdeling, chocoladesaus, etc.)
- Lijstjes maken, van leuke jongens, stomme meiden, mooie kleding enzovoorts
- Elkaar opmaken
- Elkaars nagels lakken

- Een fotoshoot houden
- Een spel doen 
- Film kijken! Leuke meidenfilms zijn: (zie genoemde site;JF)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, het was zo te lezen meer een waakfeest dan een slaapfeest.
Groetjes.

Anoniem zei

Het gaat er toch uiteindelijk om dat er mooie en goede herinneringen worden geboren .

Anoniem zei

Ik heb heel vaak een slaapfeestje gehouden hier wat tips :

1.zorg ervoor dat de kamer waarop jullie slapen er leuk uit ziet.
2.koop veel chips , popcorn , en snoep en lekker drinken
3.vraag aan de kinderen die komen of ze een luchtbed hebben en leg de matrassen naast elkaar neer.
4.hou de kinderen niet in de gaten 1x laat op bed hoef je toch niet boos om te worden.
5.draai een leuke film.
6.make up elkaar (in het donker of geblintdoekt)
7. Nagelslakken (in de meidenkrantjes staan hele mooie nagels die je na kan doen.
8.laat de jongens lekker stoeien.

Dit waren de tips. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen..