donderdag 19 juli 2012

GOED GEÏNTEGREERD MICHEL!!

Jawel, Michel Beacouch is al ruim zes weken gepensioneerd. En mijnheer is aan het uitrusten. Want ohohoh, wat is is ie moe. Bekijk ook nog even  dit bericht. Bijna z'n hele leven was hij een workaholic. Geen rust in de kont, en maar doorgaan en maar doorgaan. Buurthuizen, festitiviteiten, rommelmarkten, etc. Er is goed nieuws, of niet, het ligt er maar aan hoe je het bekijkt,  Michel wil zich na een periode van uitrusten weer voor de wijk in gaan spannen. Ter zijner tijd kunt u op Beijumnieuws daarover vast meer te lezen (weten) komen. Ik hou m'n hart vast, eerlijk gezegd. Maar goed.
Het blijft een apart figuur in de wijk. En hij heeft eigenaardige gewoontes. Eerst maar even z'n achternaam. Die klopt van geen meter, hij heet geen Beacouch maar Bechaouch. Waarom hij me een verkeerde achternaam heeft opgegeven tijdens het interviewen, is me een raadsel. Nu staat er Beachouch i.p.v. Bechaouch in o.a. Boeren, Burgers, Beijumers. Het kan wel eens te maken hebben met z'n strategie van ongrijpbaar willen blijven. Zo zag ik onlangs op een verjaardagskalender in het Heerdenhoes dat zijn naam bij een bepaalde datum in mei staat, een datum die bij nader inzien echter niet blijkt te  kloppen. De lol ervan ontgaat me, erg amused was ik er ook niet over, een schrijver maakt nu eenmaal liever geen fouten in een boek waar hij aan mee heeft geschreven. Maar hij komt er mee weg, het is niet voor niets dat z'n ex-collega's van de BIB, Buurthuizen in Beijum, hem ondanks alles een goed hart toedragen. Bekijk desgewenst nog even naar de video van zijn afschiedsvideo. (pardon, afscheidsvideo). En zie ook foto links, klik groter.
Uw blogger heeft ook een zwak voor de man, het heeft te maken met het feit dat hij een ontwikkeling heeft doorgemaakt van mislukte Tunesiër (ok, zo kan die wel weer) naar een succesvolle achterdochtige Oost-Groninger. Bekijk die ogen toch eens op de bovenste foto, gemaakt bij de viskraam van Peggy op de eerste dag van dit jaar dat de Hollandse Nieuwe in Beijum te koop werd aangeboden. Van de visdame in kwestie kreeg elke klant een borreltje bij de haring aangeboden. Die bood ik Michel dan ook aan. Zie die achterdocht in z'n ogen. Die zeggen a.h.w. "Wat most miejong?" Wat mij betreft een geslaagde inburgeringstest: haring, jenever en achterdocht.
Op de rechter foto laat Michel zich van z'n goeie kant zien, die heeft hij gelukkig ook, hij gaf z'n poes, die hij vaak uitlaat op Plein West een stukje haring.
Beijum is een mooie bonte wijk en dat zeker ook wat bewoners betreft. Een figuur als Michel Bechaouch, door een ex-collega een dorpsgek genoemd, is toch wel een beetje het slagroom op de bewoners-taart. We kunnen nog wat van hem verwachten de komend jaren...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat fascineert je zo aan deze man ?

Anoniem zei

Ha die Michel is een aardige loeder man

Anoniem zei

hsjtrgstejese hskeisjehgs

Anoniem zei

deze man is gevaarlijk, wil zijn zin altijd doordrijven vooral voor eigen belang (kijk hoe het ging in de beijumkorf vroeger, vooral in de tijd dat hij als vrijwilliger bestuursvoorzitter was). Pas op.

Gerrit zei

Beetje laf om anoniem kritiek te leveren. Ik heb jarenlang samengewerkt met Michael en heb hem leren kennen als een enthousiaste gedreven man die altijd klaar stpnd/staat voor een andere medemens