woensdag 18 juli 2012

KOKEN BIJ AH-MEINS VOOR GOED DOEL

Koken bij Albert Hijen Meins-Beijum. Zo heet het in feite, en niet Koken bij Appie. Ok, ook wel, maar Beijum-gerelateerd. Dat heeft er mee te maken dat AH Beijum een eigen franchise-afdeling kent. Oftewel, Albert Heijn Beijum, Meins, is helemaal zelfstandig. En vanuit Beijum wordt helemaal zelfstandig het koken in Appie-Beijum gestimuleerd en gemotiveerd. Volgt u het nog? Lees ook het bord dat in elk geval op vrijdag bij de ingang staat. Daarop staat dat u zich kunt aanmelden om te komen koken. De ingrediënten worden vergoed door AH Beijum. Op persoonlijke titel zeg ik: het geeft sfeer bij de ingang van Beijums grootste grutter. Een gratis hapje, even praten met die of gene, vaak complimenten voor de kok of kokkin, kortom: gezellig. De rechter foto, klik groter, is van een paar weken geleden. Pardon, veel te laat gepubliceerd, als ik me goed herinner een kok van Antilliaanse oorsprong met twee tevreden fijnproevers.
Maar dan boven, en pardon voor het tegenlicht. Afgelopen vrijdag stond Anneke Mesman bij de ingang van Albert Meins Heijn Beijum te kokkerellen. Dat vond ze leuk om te doen, maar er zat ook een groter doel achter. Anneke is in het dagelijks leven werkzaam in het UMCG, als apothekersassistent receptuur. Ze is bezig een kookboekje te maken en wat ik me ervan herinner is dat de opbrengst voor het Beatrix Kinderziekenhuis in ons stad Groninger hospitaal bestemd is. Zeg maar, vrij vertaald, dat ze in onze AH te Beijum even aan het proefdraaien was: hoe bevallen de hapjes?
Ik kan alleen maar zeggen, het ging er goed in.
En ook al zou dat niet zo zijn, wat te soezen? Denk aan het kinderziekenhuis in het UMCG. Mooi dat het er is. En nog mooier dat mensen als Anneke Mesman zich daar betrokken bij voelen en zich er voor inspannen.
Plus, plus en plus. Gezellige Appie te Beijum, klanten die een gratis lekkere hap tot zich kunnen nemen, en een kinderziekenhuis die nog meer opgestuwd wordt in de vaart der volkeren.
Koken bij AH-Meins kan elke vrijdag of zaterdag. Ingrediënten worden vergoed.

Geen opmerkingen: