dinsdag 22 januari 2013

UIT DE OUDE DOOS (145)

Wat zullen de nodige mensen verlangen naar het type weer dat boven op de foto te aanschouwen is. Bloeiende tulpen, de prille groei aan bomen en struiken, ontluikend voorjaar kortom. Je zou er springfever van krijgen. But it is'nt even spring, zong ook Frank Sinatra. Nog zeker twee maanden geduld hebben svp.
Ik weet niet precies waar bovenstaande foto precies is genomen, feit is wel dat er nadien reeds dertig lentes overheen zijn gegaan. Begin jaren tachtig, een gloednieuwe woonwijk was net uit de Groninger klei omhoog getrokken. Wat zullen de nieuwe bewoners destijds verwachtingsvol zijn geweest: wat brengt onze nieuwe woonplek in deze nieuwe wijk ons? Wat zou ondergetekende graag in een teletijdmachine stappen en met de camera door het Beijum van 1980 willen lopen. Hoe gíng dat destijds toch allemaal?
Op aanraden van een trouwe lezers overweegt ondergetekende om vanaf het komend voorjaar een soort van zoekplaatje-puzzel over Beijum te beginnen. Een maandelijkse foto met de vraag erbij waar die genomen is. Leuk idee. Als voorproefje vast dit puzzelplaatje uit de jaren tachtig. Weet iemand waar dit is? Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Alie zei

woningtype gezien lijkt mij dat de Isebrandheerd..