Een boerderij met zandpad en schuurtje, genomen tussen twee bomen door, echt zo’n prent die je overal op het platteland kunt schieten.
Niks platteland, deze is genomen vanaf de Beijumerweg.
Maar goed dat ze bij de bouw niet alles onder het zand hebben gespoten, zoals bij Lewenborg.
Het is toch wel een van de aantrekkelijkheden van deze wijk, die historische architectuur die je her en der ziet staan.
Ik heb onze voormalige burgemeester Wallage ooit horen vertellen dat we dit hebben te danken aan “meneer Verhey, oprichter van DHV. Hij was degene die niet wilde dat het opgespoten werd. Hij zei: nee die boerderijen en die slootjes, dat moet allemaal blijven bestaan. Je moet in die wijk iets kunnen terugvinden van die detaillering.”
10 opmerkingen:
Wat de Wikipediapagina niet vermeldt is dat het technisch adviesbureau DHV enerzijds industrieel voor o.a. de elektriciteitscentrales en Heineken werkt(e) en anderzijds als technisch adviesbureau der vereniging van Nederlandse gemeenten. In die hoedanigheid hebben ze ook heel wat werk in (gemeente en stadsdeel) Noorddijk verricht. Onlangs nog bemiddelden ze tussen gemeente en kinderboerderij de Beestenborg. Met succes, wethouder Visser. Het personeel is zelfs een dag op de kinderboerderij gaan klussen!
De foto laat mij niks aan detaillering zien.
Te ver af "geschoten"?
Kan aan mij liggen?
Jammer.
gr. Therèse
Kwestie van smaak denk ik. Ik zag er een landelijk plaatje in, met de diepte geaccentueerd door de twee bomen waar je tussendoor kijkt.
Ja, het is een heel mooi plaatje maar...
Het is toch wel een van de aantrekkelijkheden van deze wijk, die historische architectuur die je her en der ziet staan.
Doel je daarmee op de omgeving of op de boerderij?
gr. therèse
Als het begrip architectuur wordt gebruikt voor een omgeving (dus een gebied dat iets omgeeft) wordt hier doorgaans de gehele ruimtelijke indeling van dit gebied mee bedoeld. Men noemt dit landschapsarchitectuur (zie wikipedia).
Bovendien heb ik het in het stukje heb ik het over architectuur die je ziet STAAN. Ik denk niet dat van landschapsarchitectuur wordt gezegd dat je die ziet staan.
Ik doel dus op de boerderijtjes, die je her en der in de wijk in hun omgeving ziet staan. Want een omgeving draagt wel degelijk bij aan de aantrekkelijkheid van de boerderij. Maar een omgeving IS geen architectuur en kan dat ook nooit zijn.
Juist dát bedoelde ik met...de foto laat mij niks aan detaillering zien, Willem.
Om het wél te kunnen zien, zou de foto de boerderij van wat dichterbij genomen moeten worden.
Of begrijp ik het nu helemaal verkeerd?
gr. therèse
Nee hoor, zoals ik al zei, het is een kwestie van smaak wat je een mooi plaatje vindt. Ik heb gekozen voor de landelijkheid van het panorama.
oké.
in ieder geval is en blijft het een mooie foto :-).
gr. therèse
Ik realiseer me nu dat je zou verwachten op die foto iets van architectuur terug te vinden, als de tekst het daar nadrukkelijk over heeft. Wat dat betreft heb je inderdaad gelijk dat in dat opzicht de tekst niet met de prent in balans is. Kwartje is gevallen, dus.
Haha Willem.
Na mijn laatste poging om het je duidelijk te maken dacht ik welwijselijk,...láát maar.
Dank je alsnog voor het kwartje ;-).
gr. therèse
Een reactie posten