woensdag 19 maart 2014

'JE VALT HIER BIJNA IN SLAAP'

In tegenstelling tot de gymzaal op Beijum-West trekt de Sporthal bij Plein Oost tot nu toe weinig stemgerechtigden. Bovenstaande foto is om 14.50 uur gemaakt. Bezoeker nummer 173 kruist z'n favoriete politicus en partij aan.
De gymzaal had vanochtend omstreeks elf uur reeds 200 stemgerechtigden ontvangen. Wat maakt dat de opkomst in Beijum-West zoveel hoger ligt dan in Oost, durf ik niet te stellen. Is in Beijum West sprake van meer vertrouwen in 'de politiek' dan in Beijum-Oost?
De man achter de tafel links: "Het is hier zo rustig, ik val bijna in slaap.'

Update 15.51 uur. Zou het echt zo zijn dat in Beijum-Oost minder wordt gestemd dan in West? Nieuwsgierigheid dreef de blogger naar basisschool De Expeditie op Oost en buurtcentrum Het Heerdenhoes op West.

De linker foto is om 15.35 uur gemaakt. Een vrolijk kijkende Beijumse brengt als nummer 367 haar stem uit in De Expeditie. Het aantal ligt beduidend hoger dan de genoemde 173 in de Sporthal. Zal het te maken hebben met ouders die hun kinderen naar school brengen en van de gelegenheid gebruik maken om direct maar te stemmen?

Vijf minuten later in Het Heerdenhoes zie foto rechts.  Hoeveel mensen zijn hier wezen stemmen? " Al 423."

Er hoeft geen wedstrijdje Oost-West van te worden gemaakt, maar tot nu toe zijn in de stemlokalen in West meer stemmen uitgebracht.

Tot 21 uur zijn de stemlokalen geopend!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik woon in Oost en heb gestemt in west omdat ik toch naar AH moest.Ben vast niet de enige.

Jan Bakker zei

Ja klopt Johan, in West is de opkomst beduidend hoger dan in Beijum-Oost, heel opvallend. Dat was tevens terug te vinden in de opkomstcijfers van de Gemeente in 2010. Dat zal enigszins te maken hebben met de sociaal-economische tweedeling van de wijk (Oost en West). Ook in inkomen en andere cijfers is dat verschil terug te vinden. Blijkbaar hebben de bewoners van Oost minder vertrouwen in de politiek. Of is dat misschien te zwart/wit gezien? Misschien wil men uit Oost hierop reageren?