donderdag 20 maart 2014

FIETSPROJECT BEIJUM OP 15/4 BIJ DE EO

Vorige week donderdag op Plein Oost
Laat ze niet lopen maar Fietsen en Geloven op twee.

Door Henk Oostinga

Voor veel christenen komt het geloven op één, het tv-programma geloven op twee is van de EO met de uitzending op Nederland 2. In het kader van de paasweek met daarin de Passion als gezamenlijk project van o.m. de Protestantse Kerken in Nederland en de Evangelische Omroep, staat Groningen een hele week centraal in dit tv-programma. 

Het gezamenlijke fietsproject van de wijkorganisaties in Beijum is één van de Groninger  projecten die in dit programma (kort) wordt belicht. Het productieteam met  presentator Herman Wegter ( links op de foto) zijn inmiddels op bezoek geweest en hebben een aantal opnamen gemaakt. 

 De inbreng van de vrijwilligers van de Bron in haar poging om een missionaire kerk in de wijk te zijn, en natuurlijk de ervaringen van de allochtone vrouwen  die (hebben) leren fietsen komen aan de orde. De waarschijnlijke dag van uitzending is 15 april.

Henk Oostinga , diaken en Coördinator fietsproject.

JF; Blogberichten over fietslessen in Beijum vind je hier, hier en hier.

1 opmerking:

Jan Bakker zei

Goh, wat aardig dat de EO ook de wijk Beijum met een bezoekje vereerde. Ja, ik ken het tv-programma GELOVEN OP 2 met Herman Weghter als een van de presentatoren. Het is een dagelijks programma op Nederland 2, telkens in een andere stad.