vrijdag 14 maart 2014

WIL SCHACKMANN FITNEST Z'N (SCHRIJF) HOOFD LEEG

De linker foto is niet wazig, de persoon die er op staat rent gewoon te hard. Judo- en fitnesscentrum  DijkmanSport trekt sportievelingen uit alle geledingen van de maatschappij aan.


Schrijver Wil Schackmann voelt zich er al vier jaar op z'n gemak: "Het leuke van deze sportschool is dat er mensen komen fitnessen waarvan je het niet zou verwachten." Wat vind je nog meer prettig aan DijkmanSport? " De begeleiding bevalt me goed en de mensen die komen sporten zijn erg aardig, er heerst gewoon een prettige sfeer." Kom je hier om je conditie op peil te houden? "Nee, ik fitness niet zozeer om aan m'n conditie te werken, het is een zeer prettige manier om m'n hoofd leeg te krijgen."

De Beijumer huurt een ruimte in de Oosterparkbuurt waar hij overdag passie en werk combineert. De woon-werkafstand legt hij per fiets af. DijkmanSport ligt op z'n route, je treft de schrijver meestal eind van de middag, als z'n werkdag erop zit, in de sportschool aan.

Vanaf 1987 is Will Schackmann full time schrijver. De Bedelaarskolonie en Proefkolonie zijn voor de blogger z'n bekendste boeken. Een ander kent hem wellicht om z'n co-auteurschap van de serie Medisch Centrum West. Of vanwege de romans 'De dood van opa Appinga' en 'De BV zusters Diakonessen.' Zie hier z'n CV.

De rechter foto komt van http://www.schackmann.nl/

Geen opmerkingen: