maandag 24 maart 2014

KUNSTENAARSPAND49 HOUDT OP TE BESTAAN

Pand49 sluit per 1 juni de deuren. Woningbouwvereniging Patrimonium heeft een nieuwe huurder gevonden en naar verluidt gaat het om een organisatie of project die buitenschoolse opvang gaat verzorgen.
Vanaf 1 januari hing de dreiging van sluiting in de lucht. Vanaf die datum hoefde Pand49 geen huur meer te betalen werd gezegd dat het pand moest worden verlaten als zich een nieuwe huurder zou aan dienen.
Er zou voor Plein Oost zijn gekozen omdat een kinderopvang daar een veilige plek zou krijgen, geen verkeer en volop speelgelegenheid.
Er ligt een vraag bij Patrimonium waarin een toelichting wordt gevraagd en vandaag of morgen zal een persbericht binnenkomen en worden gepubliceerd. Wordt vervolgd.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ken nog een ruimte waar ze zo in zouden kunnen trekken. 50 meter verderop. Zat eerst een videotheek...

Willem Pauwelussen zei

Nou, dan heeft de blokkade van het gemotoriseerde verkeer in ieder geval een mooie grote speelplaats voor de kindertjes opgeleverd.

Anoniem zei

Zullen de Beijumers nou echt zoveel missen aan Pand 49 ?
Denk het niet , en dat is niet negatief bedoeld .
Het was misschien toch een beetje elkaar in stand houden en stimuleren .
Wat op zich natuurlijk een goede zaak is .
De deelnemers zullen het pand waarschijnlijk wel missen , maar misschien lokt een nieuwe uitdaging ?

Anoniem zei

Window dressing, schone schijn ophouden om leegstand te huur staande bedrijfsruimte te maskeren, heet dat in stadspolitiek en vastgoedland.
Kunst(enaar) heeft ruim tijd en geld (van NLAW-wijkbudget, sociale dienst, corporatie en sectorfondsen) gehad om zich te bewijzen en levensvatbaarheid te tonen, geld te verdienen of staatssteun te verwerven voor hun projecten. Niet echt gelukt.
Betalende huurders van bedrijfsruimten gaan voor; gratis is zelfs bij Carex in ouwe school niet voor niks en ook tijdelijk.
Corporatie geeft toch ook niet gratis huizen weg aan woningzoekenden; in Beijum gelden inmiddels pittige prijzen voor nieuwe huurders van sociale woningen. Ik hoor huren van 675 euri per maand voor een rijtjeshuis, na harmonisatie. En wat is de huur van de geplande appartementen naast Innersdijk? Kunnen daar ouderen met alleen een AOW-tje of volwassenen in de nieuwe bijstand (Participatiewet) echt terecht bij Patrimonium? Nou dan!

Anoniem zei

Coulant zijn heeft ook grenzen dus.

Is die "ouwe" school wel toegerust op burger bewoning?
Hoe zijn daar de sanitaire faciliteiten?
Oké, wc's genoeg maar douche's?

Hoelang mag er(tegen betaling blijkbaar) gebruik gemaakt worden ván, door de huidige bewoners?

gr. therèse

Anoniem zei

Naast de Lidl staat het winkeltje van de computershop nog altijd leeg. Misschien is dat wat?
Die Lidl heeft nog wat goed te maken naar de Beijumers toe, na het inpikken van een fors deel van het plein met hekjes en karren.