maandag 31 maart 2014

MAANDAGOCHTEND (194)Het is al weer even geleden dat op Beijumnieuws werd aangeroerd dat Beijum eigenlijk een dorp is. Evenals het begrip 'groenste wijk van de stad Groningen.' Maar het is weer zover, Beijum maakt zich op om zich in het groen te tooien. Wat een geweldige periode komt er weer aan. Over een paar weken ziet de wijk weer groen en geel. Niet van nijd, maar van de bladeren aan de bomen en van de paardenbloemen.  Alle drie de foto's zijn bij de Kremersheerd en Mudaheerd gemaakt. Het is waarschijnlijk de meest waterrijke omgeving van heel Beijum en niets op de foto doet in eerste instantie denken aan een stadswijk. Het is misschien wat overdreven om een vergelijking met Giethoorn te maken, maar het heeft er wat van. In gedachten kun je kano's en (roei) boten door het water zien glijden. Naast veel water ligt bij genoemde heerden ook een soort van plantsoen met prachtige wandelpaden die zich uitstrekken tot aan het Boterdiep. Ik zal verder niet teveel reclame voor deze heerden maken, en trouwens ook maar niet voor heel Beijum. De 'buitenwacht' hoeft niet te weten hoe mooi Beijum in het voorjaar is. Laten 'ze' maar denken dat het hier een achterstandswijk is met alleen maar ellende, wij Beijumers weten wel beter.

Er valt verder niet zoveel te melden op deze laatste maandagochtend van maart 2014. Of het moet dat ingetapete paaltje zijn dat op bovenste foto pontificaal in beeld staat. Zal het een bezuinigings-reparatie zijn? Wie zal het zeggen. De eenden en zwanen  vermaken zich ook prima in dit gedeelte van de wijk, zie foto's. Het is lente, en het leven is goed in Beijum.

Voor wie nog op stap moet, bedenk dat dit dé ochtend in het jaar is waarop de meeste ongelukken gebeuren. De meeste mensen voelen op zondag nog niks van de overgang van winter- naar zomertijd (tenzij je in de zorg werkt en vroeg op moet..), de meeste mensen staan op maandagochtend met een tekort aan slaap op. 

Een prettige eerste week van april toegewenst. En kijk morgen uit voor grappenmakers.

Geen opmerkingen: