woensdag 26 maart 2014

HONDEN IN BEIJUM (35)

Ze liet haar twee labradors aan het begin van de week op de hoek wijkring Groene Hart uit. Op de achtergrond (foto) ligt de Grevingaheerd. Denkbeeldig links achterin ligt het Pedalpark.
"M'n ene hond is acht jaar en de ander is twaalf. Ik betaal 180 euro hondenbelasting per jaar. Moet ik dan ook nog de keutels op gaan ruimen? Als je toch wegenbelasting betaalt, hoef je toch ook niet je uitlaatgassen op te ruimen? Net als dat je betaalt voor dat de milieudienst je vuilnis ophaalt. Vreemd toch dat je veel belasting moet betalen en ook nog aan het werk moet om keutels op te ruimen? Ik heb wel eens met schoonmaakacties voor de Groene Long meegedaan. Maar dat doe ik niet meer. Als ik zoveel geld moet betalen, dan mag de gemeente Groningen daarvoor wel mensen inzetten die de boel opruimen en schoonmaken. Moeten hondenbezitters soms gaten in de begroting van de gemeente opvullen?"

De labradors poseerden gewillig met hun bazinnetje voor de camera. Rechts zit de oudste van het tweetal. Ze hebben geen weet van de onvrede en discussies over het gemeentelijke hondenbeleid. Het is en blijft een mensenprobleem.

12 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Het antwoord op de vraag op het eind van het citaat is overduidelijk: ja! Het wordt immers in de algemene middelen gestort en ik heb de betreffende ambtenaar zelf horen verklaren dat die hondenbelasting er echt niet afkan want dan zou er een onverantwoord gat in de gemeentebegroting komen.

Anoniem zei

Ik hoop dat mevr. dit zelf ook leest?

Hoi A....,
Kort geleden was hier een soortgelijke discussie.
Misschien kan je die uppen?

gr. therèse

ps: Wij kennen elkaar.
Je zus woonde bij mij in de heerd.
Ik heb 2 hondjes uit het asiel.
Jij kent ze beide, zoals ik die van jou ken én je papagaai.
Ik blijf expres vaag, omdat ik niet de behoefte voel dat half Beijum me zal herkennen.
Ik gebruik hier en in het dagelijks leven mijn roepnaam niet meer maar mijn geboortenaam.
Is tenslotte een hele mooie, nietwaar :-)??

Johan Fehrmann zei

Even er op inhakend. Er wordt nog steeds gevraagd of ik Therèse een keer wil portretteren op Beijumnieuws. Dit, omdat veel lezers vinden dat ze puntig en sympathiek reageert (de meningen mogen daar over verdeeld zijn..). Ik heb het haar gevraagd, maar ze ziet er om persoonlijke redenen van af. Tipje van de sluier, het is een charmante en goed ontwikkelde Beijumse...

Anoniem zei

Mwoah, ik denk niet dat er iemand is die voor 50 cent per dag alle poep van je honden wil opruimen. Natuurlijk doe je dat zelf, net zoals iedereen zijn eigen afval zou moeten weggooien.

Anoniem zei

sinds gisteren heb ik trouwens nog maar 1 hondje.
om 14.30 uur heeft de dierenarts mijn 19 jarig hondje in laten slapen, hier bij mij thuis.
hij ligt nu om het hoekje van de tuindeur, heel dicht bij mij.
hoewel ik er achter stond en vrede mee heb, ben ik verdrietig.

jammer trouwens dat de bazin van de blonde en donkere honden niet reageert op het artikel hondenpoep...

gr. therèse

Anoniem zei

Als je je poep níet opruimt komt er nog wat bij, bij die hondenbelasting.

(rené)

Anoniem zei

Rare gedachte dat je de poep van je hond niet opruimt. Dus een ander mag er wel in trappen? Wat is eigenlijk de moeite om die stront op te ruimen. Dat heeft niks met hondenbelasting te maken maar met fatsoen. Dat geld voor de hondenbelasting voor andere doeleinden gebruikt wordt is een vreemde en discriminerende zaak, maar daar kan alleen de politiek iets aan veranderen. De vergelijking met de wegenbelasting slaat nergens op. Dus als ik wegenbelasting betaal zal ik ook maar zelf gaan weten dat ik 120 door beijum heen scheur? Ik betaal immers voor het rijden op de weg, dus bepaal ik zelf alles maar? Jammer dat deze hondenbezitter er zo in staat, gelukkig zijn er hondenbezitters, die je helaas niet veel hoort, die inzien dat het niet opruimen van de stront schadelijk is voor andere honden en ziektes verspreiden. Dus, gewoon opruimen die shit!

Willem Pauwelussen zei

Dit roept bij mij toch wel wat praktische bezwaren op.
Het is sowieso niet te doen in uitrengebieden, moeten we die dan de toegang aan mensen ontzeggen?
Voor een baasje met aangelijnde hond is het niet te doen met een hond die aan de dunne is, moet die dan een draagbare waterspoeier meenemen?
Het varieert per soort maar een hond is iha goed af te richten. Als die hond op straat gaat zitten met kennelijke bedoelingen, sleep hem/haar dan naar de goot of naar een boom. Op zeker moment doet het beest dat dan uit zichzelf wel. En daar ligt het niemand in de weg.
Het zal dan niks met hondenbelasting te maken hebben, maar het geeft je wel een gevoel van onrechtvaardigheid als je daar nog zoveel voor moet betalen terwijl er van overlast nauwelijks nog sprake is, in ieder geval minder dan van katten.

Anoniem zei

Ik moet even wat recht zetten. ik betaal 280 euro per jaar. de gemeente vangt 800.000 euto per jaar aan hondenbelasting.
Dan nog even wat anders . Als mijn hond op straat zou poepen , dan ruim ik dat op . maar als mijn hond in een losloopgebied zijn behoefte ergens tussen struiken doet dan kan ik daar niet bij en ruim het niet op. Het is bij mij of/of. Ik betaal geen hondenbelasting , dan ruim ik alles op , voor zover ik kan. of ik betaal hondenbelasting en de en de gemeente zorgt voor goed uitlaatplekken waar de hond rustig zijn behoefte kan doen.
Vaak wordt gezegd dat mensen met honden de oren en ogen van de gemeente zijn. en dat is ook zo . als er iets is , een fiets die ergens staat , een hond die vast aan een paaltje zit, jonge vogels die uit het nest zijn gevallen, noem maar op , dan bel je de politie of de dierenambulanse. hondenbezitters moeten er ongeveer 3 a 4 keer uit per dag, dus zien ze meer. Dat wordt nogal eens vergeten .Ja ik kan nog veel meer schrijven, maar ik laat het hier bij.

Willem Pauwelussen zei

Het wordt zo langzamerhand knap lastig om de ene anoniem te onderscheiden van de andere anoniem.

Anoniem zei

meer dan knap lastig!

ZEG ANONIEMEN...DOE HET ALS IK EN ZET JULLIE VOORNAMEN ER TENMINSTE BIJ.

OKÉ?

gr. therèse

Anoniem zei

Ik wil Therése veel sterkte wensen met het overlijden van haar hondje. afscheid nemen , wat je zo dierbaar is dat doet pijn.
Dan wil ik toch nog even vermelden, als ik iemand zie die zijn hond op voetbalvelden of op de straat laat poepen ,dan zeg ik daar wat van, maar dan krijg je vaak weer een grote mond. Wat dat vind ik ook niet kunnen . maar als ze ergens achter een struik of boom iets doen , dan kan ik er vaak niet bij.
A.