zondag 16 maart 2014

"ZO MOET DE BOERDERIJUM ELK WEEKEND ZIJN"


Het zag er gisterochtend tegen het middaguur bedenkelijk uit in en rond de Boerderijum. Wat een leegte. Zou de open dag van de Boerderijum gaan floppen?

Zie de berichtgeving van gistermiddag. Omstreeks drie uur 's middags kwam ondergetekende nog een keer kijken. De drie foto's die hier staan gepubliceerd zijn op dat tijdstip gemaakt. Op de parkeerplaats voor de Boerderijum was geen plek meer te krijgen en de fietsenrekken stonden vol. Dat beloofde veel goeds. De linker en rechter foto zijn gemaakt na het binnentreden door de schuifdeuren. Het was druk voor Boerderijum-begrippen. In Kindercentrum Mallemolen werd tevreden geconstateerd dat er redelijk veel aanloop viel te bespeuren.

Dan buiten, zie bovenste afbeelding. Het terras zat vol en kinderen speelden op de speelweide. Een aanwezige verkondigde: "Zo moet het hier toch elk weekend zijn?"

Daar is iets voor te zeggen. De Boerderijum moet tot nu toe van themadagen hebben. Beijumers komen opdraven als ze weten dat er iets te doen is.

Maar in feite is elke Boerderijum-dag een open dag. De in 2009 herbouwde en voltooide Boerderij in het Groene Hart van Beijum verdient meer belangstelling van Beijumers.

2 opmerkingen:

Giuliano zei

Waar is dat ding dan? Vele (nieuwe) bewoners van beijum hebben geen idee dat het bestaat en ook niet waar het is. Incl. ikzelf na 7 jaar hier in beijum te wonen.

Anoniem zei

O O. In al die 7 jaar nooit de beijumse wijkgids gekregen/gelezen?