dinsdag 25 maart 2014

EEN HAAT-LIEFDE VERHOUDING MET DE AUTO


De blogger rijdt al weer een jaar met wisselend plezier in de Volkswagen Golf die hij bij Autobedrijf Visser heeft aangeschaft. Af en toe is de wagen een irritante kreng. Het is een auto met nukken en eigenaardigheden.
Eerst even, de blogger komt graag in het autobedrijf van de Beijumers Koos en Wesley Visser. Wat een vakmanschap ziet hij daar. En liefde voor auto's ook. Zie de linker foto, autodokter Koos geeft alles wat ie in zich heeft om een auto weer beter te maken.

Een vriendschapsrelatie zoals ondergetekende die jarenlang met z'n Jetta had, zal het met z'n Golf nooit worden. Het afgelopen jaar viel de auto tijdens het afremmen regelmatig uit. Het was een raadsel waarom dat gebeurde. Vreselijk irritant. De blogger maakte drie ritjes in de auto door de stad met de autodokter naast hem. Niet een keer viel het kreng uit. Vervelend als je met een kwaal naar de dokter gaat en dat op het spreekuur blijkt dat er niks aan de hand is.

Het probleem is twee weken geleden gelukkig verholpen, soms moet een kwaal eerst erger worden voordat het aangepakt kan worden. Een vitaal onderdeel was helemaal van binnen vervuild en na schoonmaken ervan rijdt de auto vanaf begin maart als een tierelier.
Maar dan. De blogger signaleerde halverwege maart een olietekort. Even de tank bijvullen. Tijdens het weggooien van de lege olieflacon ontdekte hij net op tijd dat hij in plaats van motorolie remolie had toegevoegd. Had het te maken met een gebrek aan betrokkenheid naar de Golf toe? Wilde de blogger onbewust z'n bolide om zeep helpen?

Foute boel. Dokter Koos, wat nou? "Wacht maar, ik haal de auto wel even op, je kunt er beter niet in gaan rijden." Op de rechter foto is te zien hoe de autodokter de Golf vast bond op de aanhanger. Het riep herinneringen op aan hoe de Jetta vorig jaar februari door een lijkwagen van een sloopbedrijf werd afgevoerd.

Op bovenstaande foto is te zien hoe alles uiteindelijk weer in kannen en kruiken raakte. Dokter koos liet bij aankomst in de garage aan de Oosterhamrikkade alle oude olie( inclusief bijgevoegde remolie, een mix waar je beter niet mee kunt rijden!) weglopen en goot nieuwe verse voorraad in de olietank.

Van de gelegenheid gebruik makend, de auto stond toch in de garage, werd besloten om de winterbanden in te ruilen voor zomerbanden.

Vier oude banden van de Jetta zitten nu onder de auto. Het is een geruststellend en vertrouwd gevoel. Toch een beetje oude liefde tijdens het rijden. De auto rijdt probleemloos. Met dank aan Dokter Koos.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heb mijn rijbewijs(in 1 x)in jouw lieveling gehaald, Johan.
8 Maand zwanger van mijn 2de.
1ste als 2.5 jarig jonkie alle lessen meerijdend op de achterbank.
In mijn geliefde München.
7 mei 1979 reed ik af in een donkerkleurige Golf diesel.
De examinator zag mijn dikke buik(7 maand zwanger) en zei het volgende,zelf vader zijnde van 3 kinderen.
Ik weet dat men zich beter niet opwind tijdens een zwangerschap.
Tijdens de rit terug zei hij, terwijl het een stralende dag was, de sterren staan gunstig,Frau...!

Jij hebt goeie herinneringen aan je golfje?
ikke ook ;-).

gr. therèse