zondag 9 maart 2014

WINTERTRIATLON EN ANDER VERMAAK IN KARDINGE

Vanuit het Kardingerpark stegen vanaf een uur of elf vanochtend luidsprekergeluiden op die tot in heel Beijum waren te horen.

Ondergetekende fietste voor het eerst dit jaar zonder jas het park in, wat een heerlijk weer. Er werd hardgelopen zo te zien, zie bovenste foto. Een dame kwam van links en een heer van rechts. Zullen er twee parcours zijn, een voor vrouwen en een voor mannen. Ja, dat was het geval. De verkeersregelaar op bovenste foto: "Dit is de wintertriatlon." Er direct achter aan voegend: "Dat zou je niet denken met dit weer." Nee, een voorjaarstriatlon had passender geklonken.
Bij de skatebaan onderaan de voet van de Kardingerheuvel waren jeugdigen in de weer om op hun skates capriolen uit te halen. Ze kunnen weer los de komende weken om hun vaardigheden op een nog hoger plan te krijgen. 

Op de rechter foto is te zien hoe enkele heren op leeftijd zich in het zweet werkten. Hardlopen, fietsen en zwemmen op een dag als vandaag. Het zijn de beroerdsten niet die aan sport doen of op een zondagmiddag gaan skaten. Beroerd in de zin van vervelend. 
Zie ook de onderste foto, twee wat oudere heren vermaakten zich prima aan de kant van het Zilvermeer. Een bootje op batterijen wordt via een afstandsbediening gedirigeerd naar waar de kapitein het wilde hebben.
Het is lente. De achtertuin van Beijum is weer volop beschikbaar om in te gaan recreëren.




5 opmerkingen:

Anoniem zei

16.30 de omroeper houdt eindelijk z'n tetter dicht.

Dan liever de hele dag muziek vanaf kardinge is beter te pruimen dan al dat overenthousiaste getetter.

Anoniem zei

Zeg dat wel, wat een overdreven herrie op zon mooie zondag. Het ging maar door. Laten we dat nou gewoon maar niet meer doen.

Anoniem zei

Inderdaad vreselijk irritant. Moet dat nou persee met een omroeper? Je valt een hele wijk er mee lastig.

Willem Pauwelussen zei

Vorig jaar woonde ik nog in Ulgersmaborg. Daar was het ook de hele dag dikke pret.
Tja, geluidsoverlast geldt nu eenmaal wel voor de een en niet voor de ander.
Het is net als met de illegale stalling van karretjes en fietsen door de Lidl. Dat wordt nu alweer maandenlang 'gedoogd'. Als de individuele burger een papiertje laat vallen heeftie een dikke bon aan de broek, zelfs als is hij niet bij machte het op te pakken (zie elders op deze blog).
Stelen, hinder veroorzaken, anderen lastig vallen, ruimte inpikken, het mag allemaal, als je het maar groot genoeg aanpakt.

Anoniem zei

och, intolerantjes. kom op.
oké het was echt niet te negeren, het overweldigende stemgeluid van de man met de microfoon maar...
hóevaak gebeurt het uiteindelijk als men uitgaat van 52 zondagen in een jaar?
daarbij komt dat het mooi weer was en men er zelf ook op uit had kunnen trekken.
of niet dan?!

gr. therèse