maandag 31 maart 2014

ILLEGALE FIETSENREKKEN WORDEN VERPLAATST

Vanochtend is een begin gemaakt met verwijdering van de door de Lidl illegaal geplaatste fietsenrekken op Winkelplein West. Zie dit blogbericht.

De man rechts op de foto: "Ze moeten eruit." En wat nu dan? "Ze worden verplaatst naar de steeg daar." Hij wees naar de doorgang vanaf de bushalte naar het winkelplein. Zie de onderste en bovenste foto in dit bericht.
De verwijdering van de fietsenrekken op het plein is een overwinning voor de marktkooplieden die elke donderdagochtend moeite hadden om het plein op te komen. En het is noodzakelijk voor hulpverleningsdiensten, een brandweerauto of ambulance moet in rap tempo te verplaatsen of te draaien zijn. Vrachtwagens met lading voor de AH kunnen er vanaf vandaag ook weer een rondje draaien.

Of iedereen blij is dat de fietsenrekken naar de steeg verhuizen is maar weer de vraag. De doorgang zal hier beduidend smaller worden, wat gevoelens van onveiligheid in de hand kan werken.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Die fietsenrekken stonden precies op de juiste plaats. Je zult zien dat de ruimte nu weer gebruikt gaat worden (zoals voorheen) om auto's dubbel te parkeren...

Erg jammer, voetgangers en fietsers worden weer de dupe.

An zei

Gooi dat plein toch dicht voor auto's! Alleen voor de markt en wat leuke verkooppunten zoals vis, loempia's, bloemen, enz. dat wordt gezellig!

Willem Pauwelussen zei

Dat zou hetzelfde effect kunnen hebben als in oost. Weet niet of de winkeliers rond het plein dáár nou op zitten te wachten....

Anoniem zei

doorgaande fietsroute over plein van Gerrie de Boer c.s. vanuit de wijk naar stad en v.v. minder aantrekkelijk maken c.q. blokkeren maakt de beleefde afstand van Beijum naar stad toe nog verder weg. Isoleert Beijum.
Voor de Appie langs gaat ook al niet meer, zo onveilig druk.

Anoniem zei

Markt? Die 4 kramen op donderdag kun je toch geen markt meer noemen. En volgens mij draaien de vrachtauto's van de AH daar niet. Ik zie ze in ieder geval altijd achteruit rijden naar het magazijn van de AH. Dus tja ik snap eigenlijk niet waarom die hekjes daar nou weg moesten.

Elssylvia zei

Er wordt daar 2 keer per dag gelost bij Primera en bij Gall & Gall wordt er gelost.

Willem Pauwelussen zei

De reden dat die hekjes daar weg moesten heeft iets te maken met beleving. Dat is nogal persoonlijk, en ik kan dus alleen voor mezelf spreken. Er staan twee eetkraampjes waar eens per week nog een paar bijkomen. Middenin staan aan weerskanten de rijen auto’s geparkeerd. Zo blijft er voldoende ruimte over voor het publiek om in alle gemoedelijkheid door elkaar heen te fietsen en te lopen. Met die rekken werd het allemaal nogal opgepropt, lastiger om langs elkaar heen te manoeuvreren, en het bracht een sfeer van zakelijkheid in een ruimte waar voordien de ontspanning heerste.
Ik ben ook niet blij met die nauwe flessenhals die nou is gemaakt van de doorgang naar busbaan, maar het is in ieder geval de sfeer op het plein ten goede gekomen.

Anoniem zei

mooi, dat de oude situatie hersteld is.
en Willem, het valt erg mee met die Nauwe flessenhals.
naar mijn idee is het toch meer een Wijde flessenhals geworden nu ;-)

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Nou, Therèse, ik weet niet wat voor flessen jij zo dagelijks hanteert, maar als er parkerende en rijdende (brom)fietsers, voetgangers, kinderwagens/scootmobielen en pinners daar tegelijk door elkaar heen puzzelen vind ik het maar krap bemeten hoor.

Anoniem zei

och Willem, zoals ik hier al eerder zei...er is voor iedereen altijd nog een linksom én zelfs een rechtsom mogelijkheid.
er staat tenslotte geen bord...MEN MÓET DOOR DEZE STEEG, nietwaar ;-)??

gr. therèse