zaterdag 22 maart 2014

MIJNHEER BEIJUMNIEUWS, HEBT U €100 VERLOREN?

Altijd leuk om op straat door tieners met 'mijnheer Beijumnieuws' te worden aangesproken. Het is een generatie, 10 tot vijftien jaar, die niet anders weet of digitale websites als Beijumnieuws en Lijn6 hebben altijd bestaan. Ze zijn er mee opgegroeid en weten niet anders. Wat was een krant ook nog maar?

Vrijdagmiddag tegen half vijf voor Winkelcentrum Beijum. "Mijnheer Beijumnieuws, hebt u toevallig honderd euro verloren?" Ja, verhip, ik ben een honderdje kwijt. Hebben jullie die soms gevonden? "Ja, kijk maar." Het biljet dat op de foto's is te zien werd triomfantelijk omhoog gehouden. De hebberige blogger bedacht zich geen moment: Ja, dat is hem. Gelukkig zeg dat jullie hem hebben gevonden. De jongedames draaiden lachend het biljet om. Blanco. "Gefopt. Maar mogen we wel even op de foto?"

Nou ja zeg. Zie ze kijken. Meiden die in het digitale tijdperk opgroeien. Leuk om even een wijkblogger tuk te hebben. Bedankt dames.

(Er zijn steeds meer jongeren in Beijum die dagelijks even op Beijumnieuws kijken. Als er tieners zijn die een rubriekje of fotoserie willen beginnen, welkom. Af en toe een foto of stukje leveren kan ook. Beijumnieuws@online.nl)

1 opmerking:

Anoniem zei

Haha Johan, daar ben je toch maar mooi "ingestonken"dan ;-).
Goed gedaan hoor, meidjes :-))
beetje tevreden met de foto's die meneer Beijumnieuws van jullie maakte??

gr. therèse