donderdag 20 maart 2014

HET BUSRAADSEL

Afgelopen zondagmiddag werd een bericht met foto gepubliceerd waarop was te zien dat een bushokje gedeeltelijk in gruzelementen lag. Kijk desgewenst nog even hier.

Tot m'n verbazing was het geen gevalletje vandalisme maar was de buschauffeur met de spiegel tegen het glaswerk gereden. Aldus de lezing van attente lezers, zie reactie onder het bericht van zondag, die ooggetuige van het incident waren.
Bovenstaande foto is gistermiddag gemaakt, er hing een rood-wit lint voor het kapotte gedeelte.
 De blogger snapt nog steeds hoe de 'aanrijding' heeft kunnen gebeuren. Is de bus vlak langs de bloembak geschuurd?Maar waarom reeds ie dan anderhalf meter rechts van de gangbare busbaan over de stoep? Als de spiegel van de bus denkbeeldig, zie foto, tegen het raam rechts aan de zijkant komt, dan kan zo'n bus toch niet doorrijden zonder tegen de bushalte, vuilnisbak en Anne Kuik (poster) aan te rijden? En,zo'n hoge bus past toch niet onder het lage afdakje van de abri?
Zie ook de rechter foto.
Als lezers, of getuigen van de aanrijding, weten hoe het zit, reageer dan hieronder of mail naar Beijumnieuws@online.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij het passeren draait de bus dan te hoog op waardoor deze dan wel netjes voor de abri uitkomt maar net met de spiegel of de bovenkant het eerste uitsteeksel van de abri raakt met als gevolg dat het eerste gedeelte uit elkaar spat.

wilko zei

Buschauffeur word je niet, dat zit in je of niet.
Tegenwoordig is de kwaliteit van een chauffeur schijnbaar minder belangrijk. De rijstijl en klantvriendelijkheid laat veel te wensen over. Voor mij ook een reden te meer om niet te reizen met het openbaar vervoer. Als oud beroepschauffeur durfde ik vroeger nog te vertrouwen op mijn collega chauffeurs. Vandaag de dag heb ik toch liever zelf het stuur in handen.