dinsdag 11 maart 2014

VOORJAARSWANDELING OP SPREEUWENDAG (15/3)

(Foto + tekst ingezonden door NDE Groningen)

De Lente komt in Beijum tijdens natuurwandeling

Zaterdag 15 maart, op de Open Dag van de Boerderijum  met als thema ‘Dag van Zorg’ organiseert het Centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie  een voorjaarswandeling en een ‘Spreeuwendag’.

Tijdens de Dag van de Zorg in de Boerderijum op 15 maart  kunt u met de wijknatuurgidsen van Natuurmonumenten op pad om het voorjaar in Beijum te beleven. Ze gaan op zoek naar de lentebodes  in de wijk. In de ochtend en in de middag start een wandeling vanaf de Boerderijum. De ochtendwandeling is vooral gericht op vogels in de wijk en is bedoeld voor ouders met jonge kinderen. Zo gaan we bijvoorbeeld leren hoe je vogels kunt kijken met je oren. Heb je zelf een verrekijker? Neem die dan vooral mee! De middag is voor volwassenen en oudere kinderen. Dan is er ook aandacht voor andere lentebodes.

Spreeuwendag
Het centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie organiseert naast deze wandeling een ‘spreeuwendag’ in het bezoekerscentrum. Dit jaar is uitgeroepen tot ‘Jaar van de Spreeuw’, omdat ook spreeuwen zorg nodig hebben. We zien ze regelmatig in onze tuin, maar weten we eigenlijk van ze? Doe de speurtochten voor jong en oud! Voor volwassenen is er een vogelaudiotour om de vogels in de wijk beter te leren kennen.

Wat? Natuurwandeling en Spreeuwendag tijdens Dag van de Zorg in de Boerderijum
Waar? Boerderijum, Beijumerweg 19a
Wanneer? Zaterdag 15 maart. Start: ochtendwandeling 10.00 uur middagwandeling 14.00 uur.
De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Maximaal 20 deelnemers per excursie.
Opgave is niet nodig, maar vol is vol.

Geen opmerkingen: