zondag 16 maart 2014

POLITICI OP STAP: CAMPAGNETIJD


 Op Nos.nl staat: Het is het laatste weekend voor de gemeenteraadsverkiezingen en de kiezer moet vandaag flink zijn best doen om géén politicus tegen het lijf te lopen.

Omstreeks half twaalf gistermiddag liep ondergetekende het duo tegen het lijf dat op bovenstaande foto voor de Lidl stond te flyeren. Links staat Amrut Sijbolts, de nummer een van de Groninger Stadspartij. Hoe bevalt Beijum? "Het is een mooie groene wijk."

 De lijstaanvoerder gaf aan niet zoveel over Beijum te weten omdat hij er niet zo heel vaak komt. Hoe anders zal dat zijn voor degene die naast hem op de foto staat. Partijgenote en Beijumse Anna Riemersma staat als nummer zeven genoteerd. Het zal er om spannen op 19 maart, zal de Stadspartij dermate groot worden dat we een Beijumer volksvertegenwoordiger in het Groninger Stadhuis krijgen? Nog drie nachten slapen en dan weten we meer.

Ruim een uur later werd er thuis aangebeld. Zie foto links. Links staat de nummer drie van Pvda-Stad, met naast haar nummer zes. Erica van Lente en Jan Pieter Loopstra boden de bekende rode roos aan, zoals ze dit gistermiddag bij veel Beijumers deden.

Weer een uur later stond het rode duo dat op de rechter foto is te zien te flyeren voor de Lidl. Ook hier werden rode rozen uitgedeeld. De naam van de rechter persoon is me ontschoten, maar de dame links deelde een flyer uit. Daarop staat Kristel Molema #18.

De liefde van de Stad-Groninger politici  richting de burger/stemgerechtigde bereikt deze dagen een hoogtepunt. De 'dans van de democratie' zit tegen paringsdrift aan. Komende woensdag zal blijken of de liefde wederzijds is. Hoe gaat Groningen stemmen? Wat wordt het opkomstpercentage?

Naar alle waarschijnlijkheid zal de 'verliefdheid' vanuit de politiek richting stemgerechtigden vanaf komende donderdag weer wegebben. Verliefd worden en zijn gaat vanzelf. Er gaat meer energie zitten in het opbouwen van een relatie en het buiten de deur houden van sleur. Anders zal er ongetwijfeld weer de nodige onvrede binnensluipen.

Geen opmerkingen: