maandag 3 maart 2014

DE KROKUSSEN GROEIEN OOK BIJ FIETSKNOOPPUNT 89


Klik groter voor meer informatie
Zullen fietsers van en naar de stad, vanuit Beijum v.v., er zich van bewust zijn dat ze bij het passeren van de hoek Heerdenpad met de Ulgersmaweg voorbij knooppunt 89 aan het fietsen zijn?
Ondergetekende denkt van niet. Ten eerste is recreatief fietsen iets voor in de lente of tijdens de zomermaanden. Ten tweede, wat kan dit gegeven de Beijumers en Hunzenaren die hier (foto) dagelijks voorbijfietsen nou schelen?
Toch is het leuk om even aandacht te besteden aan  Netwerk Fietsknooppunten Groningen.
Eenvoudig je eigen fietstocht door het Groninger land bepalen. Dat kan straks met een kaart van het fietsknooppuntennetwerk die we voor de provincie gemaakt gaat worden. Het netwerk bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten (meestal kruisingen van wegen/fietspaden) met elkaar verbonden zijn. Het nieuwe fietsknooppuntennetwerk is een aanvulling op de bewegwijzerde ANWB-fietsroutes
Veel van deze bestaande routes maken straks ook onderdeel uit van het routenetwerk. Het routenetwerk moet eind 2011 klaar zijn en sluit dan aan op dat van Friesland, Drenthe en het Duitse grensgebied.

Route uitstippelen en fietsen maar!



In het fietsknooppuntennetwerk rijden fietsers een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt (meestal kruisingen van wegen) naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Fietsers bepalen zelf op welk knooppunt hun fietstocht begint en stippelen op internet, via de speciale digitale routeplanner, of via een gekochte kaart van het fietsknooppuntennetwerk een route uit. Met een lijstje met de juiste volgorde van de nummers van de knooppunten op zak kunnen de fietsers op pad.

Geen opmerkingen: