donderdag 27 maart 2014

NIEUWE OPRIT EEMSHAVENWEG (Vanaf Ring Oost)

Vanaf maandag 24 maart maakt  het verkeer - dat vanaf Ring Oost richting Eemshavenweg rijdt - gebruik van de nieuwe afrit ter hoogte van Hornbach.


De grote zandbult die er lag is inmiddels veranderd in een nieuwe afrit vanaf Ring Oost naar de Eemshavenweg (N46). Vanwege de werkzaamheden en veiligheidseisen is - gedurende de werkzaamheden - een 50km-beperking voor het verkeer ingesteld. 

Het zicht nabij Beijum-Noord en de Groningerweg is aanzienlijk veranderd. Dat geldt ook voor de omgeving van Hornbach. Momenteel vinden er diverse grondwerkzaamheden plaats en zijn er voorbereidingen gaande voor de grootschalige omleidingen die vanaf 12 mei 2014 tot eind 2015 gaan duren.
Bovenstaande tekst staat hier op Ring Groningen.nl.
Het is even wennen als automobilist zijnde.
 Normaal gesproken ging je voorbij de afslag Beijum-Noord na de verkeerslichten direct rechts de Eemshavenweg op.

Het duurt voortaan even wat langer. Voorbij de verkeerslichten, vanaf Ring Oost zuidzijde richting noordelijke ringweg rijdend, word de automobilist in 1e instantie geconfronteerd met een afgesloten oude oprit naar de Eemshavenweg. Zie foto's links en rechts.

Op de bovenste foto is rechts de nieuwe oprit richting Bedum, Middelstum, Uithuizen, etc. (Eemshavenweg) goed te zien. Ongeveer driehonderd meter verderop (rechtdoor rijden) gaat Ring Oost over in Noord. Daar komt ook het verkeer vanuit de richting Eemshaven naar Stad op uit.

Geen opmerkingen: