vrijdag 28 maart 2014

NIEUWE BLIKVANGEROp de driesprong Beijumerweg/richting De Hunze is sinds kort een blikvanger neergezet. Zonder vaart te minderen kunnen fietsers in het vervolg hun lege blikje frisdrank of andere troep in het netje deponeren.
Of rasechte vervuilers hun afval ook daadwerkelijk in de blikvanger gaan gooien is maar de vraag. Zo te zien, foto, is een reeds gebruikte net aangebracht, het ziet er niet zo nieuw (meer) uit.
Een blikvanger is een type afvalbak dat men tegenkomt in de openbare ruimte, veelal naast fietspaden, om zwerfafval te voorkomen.
Door het ontwerp van deze afvalbak kan een fietser zijn of haar afval erin kwijt zonder snelheid te hoeven minderen. De ervaring leerde dat afval steeds vaker rondom een afvalbak lag in plaats van erin. Onderzoek wees uit dat men het prettiger vond om niet extra van de fiets af te hoeven stappen om het afval in de bak te deponeren.
De naam blikvanger werd toegekend omdat vooral blikjes frisdrank geschikt zijn om in deze afvalbak te belanden. Wiki/Blikvanger

Geen opmerkingen: