zaterdag 29 maart 2014

WAT EEN PRACHTIGE LENTEDAG


Het kan niet anders of het wordt morgen een daverende begin van de zomertijd. Wat een weer vandaag.
Bovenstaande foto is vanmiddag tegen drie uur gemaakt. Een baasje of bazinnetje met boek en wat lekkers was net even naar huis gelopen, de poes of kat bleef nog even op de picknicktafel genieten van het voorjaarszonnetje. Locatie Froukemaheerd.

In de Barma- en Doornbosheerd zijn ze lekker bezig met Sociale Wijkvernieuwing. Maar waarom daar nou een AH-winkelkar naar toe slepen met een duur kinderzitje er bovenop? Zie foto links. Wat asociaal om een kinderwinkelkar mee naar huis te nemen en die vervolgens te laten slingeren. Wat zal het ding kosten, 400 euro? Zal het de dader de reet roesten?

De rechter foto is gistermiddag reeds gemaakt. Op de achtergrond is achter het groen het leslokaal van het Schooltuincomplex vaag zichtbaar. Het kan niet anders, of hier heeft een speurtocht plaatsgevonden. Wat is de afkorting van bbq?
Ondergetekende zal het niet weten. Hij weet wel de Grunninger benaming ervan: dikdounintoene.

De lente jubelt er over. Wat een start van de zomertijd. Dat er veel gebarbecued mag worden. Boekjes lezen op picknicktafels. En dat dure winkelwagens terug mogen worden gebracht naar de winkels die ze als sociale voorziening hebben aangeschaft.

Geen opmerkingen: