vrijdag 21 maart 2014

EEN VEILIGE SCHOOL- OVERSTEEK ZONDER SCHOOL


Met het verdwijnen van basisschool De Doefmat is de honderdvijftig meter verderop liggende veilige oversteek over de wijkring in feite overbodig geworden.

Er  staan meer overbodige borden in de wijk maar deze drie, zie foto's, spannen toch wel de kroon. Links hangt een driehoekig bord waarop twee overstekende kinderen zijn te zien (een kleine honderd meter voor de 'veilige oversteek'). Daarboven hangt een rechthoekig bord waarop de richting naar Obs De Doefmat wordt aangegeven. Bij de oversteek hangt ook nog eens een groen bord waar 'school' op staat.

Achter lopen kan gebeuren. Maar een verkeerde voorstelling van zaken in het Beijumer straatleven geven, moet niet te lang duren. Idee, zet de hele 'veilige oversteek' , inclusief borden en rood, blauw, paars en gele tussen paaltjes bij de Expeditie neer. Heel Beijum weet dat daar de oude De Dijk en De Doefmat zijn samengevoegd. Het is een hele grote school geworden, compleet met noodlokalen om alle schoolkinderen te kunnen herbergen. Het is bij de oversteek van Dienstencentrum Oost naar deWibenaheerd waar De Exopeditie staat, i.t.t. het kruispunt dat op bovenste foto is te zien, vaak erg druk.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan jammer dat je er zo over denkt jij als automobilist moet toch weten als die borden er niet meer staan dat deze oversteek weer levensgevaarlijk gaat worden want met die berg in zicht gaat het gas er weer op en de aanloop wordt alleen maar langer gemaakt als je de zebra van de extra attributen zal ontdoen .
Eerst goed nadenken voor je dingen het net op blogt lijkt me een goed initiatief dan zullen je commentaren wat milder zijn dunkt me

Goed weekend gewenst en een groet Klaas

Anoniem zei

Schiet het me na m'n eerste reactie nog even binnen dat veel scholieren die vanuit de sibrandaheerd s ochtens een redelijk veilige oversteek hebben en voor s middags weer terug die moeten toch naar school dus het heeft nog wel enig nut de borden
Groet Klaas

Johan Fehrmann zei

Originele gedachte Klaas. Serieus. Suggereer dat er een school staat en dat schoolkinderen kunnen oversteken, en laat automobilisten langzamer rijden. Mocht dat mensenlevens of gewonden besparen, zou dat mooi zijn.
Ook een goed weekend toegewenst, Johan

Anoniem zei

En dan te bedenken dat de oversteek zonodig voor de school gemaakt is en het andere zebrapad ( die veel en veel vaker gebruikt werd) weg moest!!!! Hier balen wij nog steeds van en zien fpdan ook veel mensen oversteken zonder gebruik te maken van het zebrapad.
Volgens mij nog voor alles toen klaar was werd bekend dat de doefmat weg ging.

Anoniem zei

weer eens....idd. anoniem 21.18 uur.
het andere zebrapad had de kleurrijke versiering moeten krijgen.

ik hoop van harte dat mijn stem op mevr. Riemersma niet voor niks geweest is....

gr. therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom een van de twee weg moest. Daar is weer heel wat arbeidstijd in gaan zitten en de gemeente moest toch bezuinigen?