maandag 19 februari 2018

AFVALDUMP BEIJUM IN THE PICTURE IN HEEL GRONINGEN


 "HET IS OM MOEDELOOS VAN TE WORDEN"

De afvaldump in Beijum komt steeds meer op de kaart te staan in de stad Groningen.

Afgelopen donderdag stond er een bericht over in Dagblad van het Noorden, zie nog eens hier

Vandaag wijdt Rtv-Noord aandacht aan de problematiek.Zie voor de aanleiding nog eens de MAANDAGOCHTEND, het blogbericht hiervoor.

Vanochtend trokken reporters van Noord samen met buurtconcierges door de wijk.


Boven staat een archieffoto, de andere afbeeldingen zijn vanochtend door buurtconciërge Ronald Gramberg gemaakt en opgestuurd.


Een paar uur later via Noord:

Bankstellen, televisies, kinderzitjes, stofzuigers... Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gedumpt in de Groninger wijk Beijum. Daar moet snel een einde aan komen, vinden drie buurtconciërges.
'Het is om moedeloos van te worden. Zelfs als we een dumpplek inrichten waar mensen hun afval in een container kunnen gooien, ligt het er een dag later net zo hard opnieuw', beklaagt buurtconciërge Ronald Gramberg zich.

Van kwaad tot erger

Vier dagen per week zijn de buurtconciërges in de weer met puinruimen. Een klus die steeds meer tijd in beslag neemt, stelt Edwin Pomp. Hij kan het weten, want Pomp is al vijf jaar 'puinruimer' in de wijk. Lees verder
(Zie eens hoe de snack-vreters in Beijum hun troep op straat achterlaten....)
Update 13.30 uur:
Lezeres reageert:
"SLINGER DIE HERSENLOZE FIGUREN OP DE BON!"
Ik heb gisteren een 3 tal mensen zien staan aam de Wibenaheerd en dacht.. ik zet mijn auto in z'n achteruit en zeg er wat van! Toen ik vroeg of ze dat normaal vonden begon de vrouw een heel verhaal van.. dat wat hier ligt is niet van ons.. we gooien het in de container.. bla bla verhaal.. zag net de foto op Rtv-Noordoord en leek toch verrekte veel op wat zij bij zich hadden! Ik had mijn peuter dochter bij me in de auto en moest ook verder.. maar wat baal ik! Nu baal ik dat ik niet in staat was er een foto van te maken.. 
Kan trouwens wel 2 van de 3 nog omschrijven.. 
Er moeten camera's en strengere wacht komen! Laat ze maar dik op de bon slingeren of meenemen die figuren om echt af te leren.. ben die rommel spuug zat! Heb een koopwoning aan een super mooi en net pleintje aan de Nijensteinheerd, maar om daar te kunnen komen moet je eerst door de Wibenaslagveld heen.. sloppenwijken lijken er nog bijna netjes naast.. stelletje egoïstische hersenloze figuren!

7 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/190505/Lopend-Vuur-Veroorzakers-van-zwerfvuil-moeten-hard-worden-aangepakt

Anoniem zei

Ha ha haa...wij hier bij de Gemeente liggen in een deuk om zoveel burgerlijke onnozelheid.

Anoniem zei

Misschien stimuleren al die berichten op deze site over "sociaal vuilnis"
het wel. De vervuilers proberen Johann een plezier te doen.

Anoniem zei

Bij Anon 15:27 viel het eurokwartje. Als je de hele tijd alleen maar kunt kiezen tussen het op de foto zetten van een grijsachtig blauw vogeltje of een blauwachtig grijs exemplaar, dan vormt zo'n fleurig bankstelletje langs de weg een welkome fotografische afwisseling.

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/190525/Gedumpte-vuilniszakken-gaan-verkiezingen-Stad-domineren

De wijk Beijum komt wederom slecht in het nieuws. Dat komt door illegaal dumpgedrag.

Anoniem zei

Betrokkenheid bij eigen straat of wijk is er in Beijum bij veel bewoners niet. Mensen struggelen al genoeg om dak boven het hoofd te hebben en hebben noodgedwongen Beijum als woonplek moeten nemen, omdat daar de kortste wachtrij van stad is. Maar ze willen zo snel mogelijk weer weg verhuizen. En laten dan bij vertrek de huisraad buiten achter. Als afsluiting van mindere periode in mindere buurt. Daar -op verbetering van leefomstandigheden zoals werk en inkomen en perspectief- moet verbeterplan op gericht, niet op opsporing en boetes.

Anoniem zei

Het grootste probleem dat zich voordoet bij de reaguurders is dat men niet bekend is met de Wet van Oorzaak en Gevolg. Zoiets levert uitgesproken achterlijke diskussies op. Een overheid die de burger aan de ene kant onophoudelijk besteelt en arm houdt, kan aan de andere kant niet van diezelfde burger verwachten dat deze over voldoende financiële middelen beschikt om de torenhoge lasten op te hoesten voor het afhalen van grof huisvuil.
Dus sukkeltjes hou op met de bewoners die nauwelijks de boodschappen bij de supermarkt nog kunnen betalen, de Zwarte Piet toe te spelen. Het nog verder afknijpen van bewoners zal het probleem alleen maar doen toenemen, omdat daarmee dumptechnieken steeds vernuftiger en verfijnder zullen worden. Of heeft men toch liever dat het Zilvermeer dichtslibt met matrassen ? Kardinge een openluchtmuseum wordt van afgedankte wasmachines en zonnebanken ? Meubilair wordt opgelost in grote zoutzuurbaden ? Groot tuinafval in de fik wordt gestoken met alle gevaar voor nabijgelegen woningen ?