zaterdag 1 januari 2011

ZELFS DE TELEFOONCEL IS HEEL GEBLEVEN

Na een eerste ronde door de wijk mag voluit worden geconcludeerd: Beijum heeft oud en nieuw zeer goed doorstaan. Ondergetekende fietste naar Oost en naar West, en hij kwam niet één ingegooide ruit tegen. Vorig jaar werd het Gezondheidscentrum o.a. nog onder handen genomen, nu is alles nog heel. De enige barst die ik zag was bij het trappenhuis op Plein Oost. Maar het kan zelfs zijn dat dit al langer gebarsten was. (Ik bedoel natuurlijk de ruit, zie foto).
De invallende dooi maakt dat kinderen op straat weinig aan opgeraapte restvuurwerk hebben. In verschillende heerden zag ik de kids tussen de resten snuisteren. Waar dooi al niet goed voor kan zijn.

De zeecontainers bij Winkelcentrum Beijum zijn al weer weg gehaald. En het parkeerplein? Tja, de rook komt nog uit de tijdelijke zandbak, en het plein ligt bezaait met glas. Glas van bierflessen en bierglazen. Het succes van gisteravond valt vooral af te lezen aan de telefooncel die compleet heel is gebleven. Nee, nogmaals, ik vond het ook geen geslaagd feest, maar het is achteraf gezien wel een goede zet geweest om hier iets te organiseren. Het is niet echt te achterhalen of de voor Beijumer begrippen rustig verlopen jaarwisseling helemaal op dit "festijn" te herleiden valt. Liever geen instanties of verenigingen die zich nu op de borst gaan roffelen. De pluim gaat wat mij betreft uit naar jongerenwerker de Jager en naar de jongeren zelf. Ondank de frustratie van het niet hebben van muziek hebben ze zich in het algemeen 'keurig' gedragen. Beijum in z'n totaliteit is de grote winnaar. Het is geen slagveld geworden. En er doemt de komende dagen nog een soort van 'winnaar' op. Maar het is een beetje een wrange winnaar.
De fietsenmaker zal naar verwachting veel extra klandizie krijgen. Het is door het vele glaswerk in de wijk bijna niet te doen om géén lekke band te krijgen.
Update 15.30 uur: Het 'succes' van het 'feest' mag een beetje gerelativeerd worden, in de hele stad Groningen waren dit keer minder vernielingen en werden er minder aanhoudingen verricht: http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6648827.ece/Politie-Groningen%3A-jaarwisseling-rustig-verlopen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee de ramen waren eerst nog heel van de flat op oost

henrie zei

Ik vind dat het inderdaad vermeld mag worden dat alle meewerkende instanties een pluim krijgen maar de grootste gaat naar Arno