zondag 16 januari 2011

OOK VISSTERFTE IN BEIJUMER WATEREN?

Afgelopen vrijdag publiceerde ik een blogbericht over vissterfte bij de wijk Drielanden. Vandaag kreeg ik deze mail:
Wij hebben vanochtend rondje Beijum gelopen en bij elke vijver die we tegen kwamen lagen de vissen dood in het water.Is dit jullie ook opgevallen of niet?
In de vijver bij de Ypemaheerd was dit het ergst, tenmiste daar hebben we de meeste dooie vissen gespot maar nogmaal in alle vijvers drijven de vissen
Misschien heb je wat aan deze info.

Is het meer Beijumers opgevallen dat er veel dode vissen in de Beijumer wateren drijven? Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Alie zei

ja! Wij komen bijna dagelijks langs de zuidwending, ook daar liggen er veel.
Tja, combinatie met wat je al eerder op je blog hebt geschreven. Mensen die eenden brood geven waardoor de waterkwaliteit sterk achteruit gaat, minder zuurstof in het water, dus geen leven meer voor de vissen. En natuurlijk een dikke laag ijs met daarop sneeuw, waardoor er geen (zon)licht meer in het water doordringt, ook daardoor afname van zuurstof en tengevolge daarvan weer vissterfte. Als je er op let, het gebeurd altijd na een ijsperiode, vooral als er ook nog sneeuw gevallen is. Dus uniek voor dit jaar is het absoluut niet. Vorig jaar na die lange sneeuw/ijs periode vond ik dat er meer dode vissen lagen, met name in de zuidwending, zag je toen veel meer als nu... Het blijft triest, maar wat doe je eraan? Je kunt nu eenmaal niet alle wateren open houden de hele winter. Het is gewoon de natuur.