dinsdag 11 januari 2011

UIT DE OUDE DOOS (48)

Hij had grootse plannen. Na zijn ervaringen als psychiatrisch begeleider bij het Ommelanderhuis wilde hij in Andalusië, Spanje, een herstellingoord voor kwetsbare schizofrene patiënten opzetten. De naam was al bedacht: El Pico. De bevlogenheid, motivatie en enthousiasme waren ook volop aanwezig. Maar ja, hoe krijg je de financiering rond? Jan Krist haalde de landelijke televisie met z'n plan, hij en zijn gezin werden geportretteerd in het programma 'Ik vertrek.' Ook werd hij genomineerd als Groninger van het jaar en won hij de Schizofrenieprijs van de stichting Ypsilon. http://www.ypsilon.org/

Op de foto ziet u hem in verwachtingsvolle tijden. (Ik meen te herinneren dat de foto in 2006 genomen is)In café Vaatstra te Zuidwolde bespraken we zijn plannen. Hij zou de leiding van El Pico op zich nemen, ondergetekende zou zitting nemen in het bestuur. De droom spatte echter uiteen. Er dienden zich geen serieuze financiers aan om het plan concreet te kunnen maken.

Vanochtend belde ik hem. Hij werkt sinds zijn vertrek uit Groningen bij de stichting Volksbond in Amsterdam. Hoe gaat het Jan? "Het gaat mij uitstekend. Maar ik zit in vergadering, kun je morgen even terugbellen?" Dat is goed, maar één vraagje, in welk jaar was je nou genomineerd als Groninger van het jaar? "Ik zou het niet meer weten. Laten we het daar morgen even over hebben."

Binnenkort op Beijumnieuws: hoe vergaat het oud Beijumer Jan Krist?

2 opmerkingen:

Alie zei

Leuk! Ben heel benieuwd. Wij hebben die serie op RTV noord toen gevolgd. Was ook erg leuk!

Anoniem zei

Hé, Jan Krist. Die ken ik nog wel van een open dag in het Ommelanderhuis. Doet nu waarschijnlijk in Amsterdam net zulk soort werk. Linkje:

http://www.volksbond.nl/

Ben benieuwd naar het interview!

(René)