woensdag 5 januari 2011

ROTONDE WIBENAHEERD BLIJFT ERGEREN

De omgeving bij de rotonde aan de Wibenaheerd ziet er niet meer zo bouwvallig uit als te zien is op de foto. Het oogt nu, januari, beter, overzichtelijkere en toegankelijker. Maar toch is het nog steeds niet af. Reden voor omwonende Trees om een klachtenbrief naar Beijumnieuws te sturen.
Beste Beijumers,
Hierbij wil ik toch eens m'n beklag doen over de "werkzaamheden" aan de rotonde Wibenaheerd. Toen we nov.2009 bericht kregen over de afsluiting van de Wibenaheerd had ik al een donkerbruin vermoeden dat het niet een paar dagen of weken zou gaan duren. Een keer hebben we een aankondiging gehad, daarna was het maar afwachten wanneer en of we gebruik konden maken van deze doorgang.
Bebording stond regelmatig direct om de bocht ipv aan de weg v.a de Nijensteinheerd en vaak geen bebording met omleiding door de Froukemaheerd, waardoor ik bij de afslag Wibenaheerd verrast werd door de ene afsluiting na de andere.
Maandenlang stapels stenen, stoeptegels, stoepranden en bulten zand op de stoep van de rotonde en omgeving, geen gezicht voor omwonenden en wat een overlast hebben zij gehad van die rotzooi!!
Toen bleek dat de ingang van de nieuwe basisschool gesitueerd zou zijn aan de rotonde viel ik helemaal uit m'n stoel. Eindhalte vande bus, doorgaand verkeer en dan niet te vergeten de ouders die hun kids naar school brengen met de auto, willen wel een beetje dichtbij kunnen parkeren, daar moeten zelfstandige kinderen op hun fietsjes tussendoor..... ben blij dat ik geen kleine kinderen meer heb, levensgevaarlijk en vragen om problemen, althans naar mijn idee!

Groot deel van 2010 zag ik 1 of 2 mannetjes bezig met de weg/rotonde tot ineens, rond oktober de "hulptroepen" , werkbussen, schaftketen, hekken en groepen werklui verschenen. waardoor ik stille hoop kreeg dat het geheel eindelijk netjes afgerond zou worden.
De week voor de kerstvakantie werden alle obstakels verwijdert, stoep gelegd....maar het is nog niet klaar, NOG LANG niet!! Naast de bushalte is een hek geplaatst met daarin de straatstenen die eruit zijn gehaald. Stukken stoeprand rondom pilaren, onder de flat, zijn niet afgemaakt! Het wegdek ziet er uit alsof er jaren niets is gebeurd, overal gaten en daar waar schijnbaar geen asfalt kon worden gelegd heeft men de gaten gedicht met straatstenen, dat zgn nwe straatje na de rotonde is alweer aan alle kanten weggezakt....

Komt er nog een controle van de gemeente of overheidsinstantie want het is te schandalig voor woorden hoe er met onze wijk is omgegaan door diverse aannemers waar dik voor betaald is, van ONZE belastingcenten!!

Conclusie, ze hadden het beter kunnen laten zoals het was want dit is geen vertoning, wijkverbetering....laat me niet lachen.

Misschien kunnen jullie hier helemaal niets mee maar ik wilde het toch even onder de aandacht brengen.

Met vriendelijk groet,
Trees

1 opmerking:

Anoniem zei

deze brief is inmiddels ook verzonden naar een tussenpersoon in het ROEZ. We zullen zien of ze gaan reageren...of beter....eindelijk eens actie ondernemen!!

Groet,
Trees