dinsdag 25 januari 2011

KONINGSLAAGTE LIJKT GERED

Bewoners van Noorderhogebrug zijn blij dat het plan voor de aanleg van de nieuwe N361 door een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Winsum is afgeschoten. De dreiging van een reep asfalt door natuurgebied De Koningslaagte is 'wat verminderd'.

Dat zegt Eiske Rutgers die zich namens de bewoners van het buurtschap sterk maakt tegen het nieuwe tracé van de provinciale weg.

De gemeenteraad in Winsum stemde in meerderheid tegen het voorstel om als gemeente miljoenen te investeren in de nieuwe weg.
Lees verder op www.dvhn.nl
en morgen in de papieren versie.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Heel goed nieuws voor de noordelijke stadswijken en de Koningslaagte.
Heel goed voor de Milieufederatie Groningen, de vereniging Natuurmonumenten en de stichting Het Groninger Landschap.
Tevens heel goed nieuws voor de vogels boven dit vogeltrekgebied. En niet te vergeten: de kenmerkende stilte van dit landschap.

Op 24 november 2010 werd in de Statencommissie Economie & Mobiliteit medegedeeld dat GS van Groningen de voordracht m.b.t. de N361 hadden ingetrokken. Nader interbestuurlijk overleg met het college van B&W van Winsum zou volgen.


Hierbij de link van het DvhN:
http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6681007.ece/Vreugde-om-'nee'-tegen-N361-door-natuurgebied

Vreugde om 'nee' tegen N361 door natuurgebied

• DVHN | Gepubliceerd op 25 januari 2011, 11:27
• Laatst bijgewerkt op 25 januari 2011, 11:52

GRONINGEN -
Bewoners van Noorderhoogebrug zijn blij dat het plan voor de aanleg van de nieuwe N361 door een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Winsum is afgeschoten. De dreiging van een reep asfalt door natuurgebied De Koningslaagte is 'wat verminderd'.
Dat zegt Eiske Rutgers die zich namens de bewoners van het buurtschap sterk maakt tegen het nieuwe tracé van de provinciale weg.

De gemeenteraad in Winsum stemde in meerderheid tegen het voorstel om als gemeente miljoenen te investeren in de nieuwe weg.

Volgens de Winsumer wethouder Jaap Hoekzema bestaat het risico dat het gereserveerde geld van de afgeblazen Zuiderzeespoorlijn, ruim 51 miljoen euro, niet meer voor deze weg beschikbaar komt.
Eiske Rutgers ziet dat gevaar ook. "Maar volgens mij betekent dit dat er nu gezocht moet worden naar alternatieven die goedkoper zijn. En dan kan het bijna niet anders en je komt er op uit dat de huidige N361 tussen stad en Adorp wordt aangepast. Dat is een redelijk alternatief: veel goedkoper en niet door een kwetsbaar natuurgebied." Einde citaat.

Kees Huizenga zei

Heet nieuws:
De Koningslaagte krijgt definitief geen N361 binnen zijn territorium

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=97937


Nieuwe plannen N361 van de baan

Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011 13:10
Gewijzigd: dinsdag 25 januari 2011 13:21

Het provinciebestuur zet een streep door de plannen voor een nieuwe weg tussen Mensingeweer en de Stad Groningen.

Aanleiding voor dit besluit is de weigering van de gemeente Winsum om mee te betalen aan de nieuwe weg. Gisteravond maakte de raad van Winsum duidelijk niet bereid te zijn de 3,6 miljoen euro, waar de provincie om had gevraagd, bij te dragen. Een meerderheid in de gemeenteraad van Winsum vindt dat er te veel haken en ogen aan het plan van de provincie Groningen zitten.

Mogelijk gaat de aanleg van een nieuwe rondweg rond Mensingeweer, een onderdeel van het oorspronkelijk plan, wel door. De gemeenteraad van De Marne stemde vorig jaar al in met het tracé voor de nieuw aan te leggen N361, waarmee de gemeente akkoord ging met een bijdrage van ruim een miljoen euro.


Zie verder:
http://www.gic.nl/nieuws/pvda-groningen-houdt-vast-aan-aan-rondweg-om-mensingeweer

Lees ook het korte commentaar van de heer Willem Pauwelussen.