dinsdag 18 januari 2011

IN PLAATS VAN PLASTIK IN DE STADMiekel van der Zande, Communicatieadviseur van de Milieudienst van de gemeente Groningen, stuurde dit bericht op. De mail kwam op dezelfde dag waarop ook in een landelijk ochtendblad stond dat de plastiek zakjes in de rollen bij kassa's moeten verdwijnen. 's Middags maakte ondergetekende de linker foto. Gaan deze zakjes bij AH Beijum ook verdwijnen?

(Tekst advertentie Gezinsbode donderdag 13 januari 2011)

Gratis milieuvriendelijke boodschappentas

Vanaf woensdag 19 januari kunnen Stadjers weer een gratis milieuvriendelijke jute boodschappentas krijgen. Eind december ontving elk huishouden in Groningen de Afvalwijzer 2011. Daarbij zit een bon waarmee u in de periode van 19 januari tot 19 maart 2011 een tas kunt ophalen op diverse plekken in de stad. De boodschap van de tas is duidelijk: In plaats van plastic.

Op dit moment wordt 40% van het afval gescheiden opgehaald. Ook wordt er minder afval aangeleverd doordat steeds meer mensen bij het boodschappen doen bewust kiezen voor minder verpakking en dus minder afval. Goed voor het milieu en goed voor een duurzamere stad.

In Groningen wordt het ingezamelde plastic hergebruikt. Toch is het goed om zo weinig mogelijk plastic in omloop te brengen. En dat begint ook door minder plastic tasjes te gebruiken. Daarom is nu voor het tweede achtereenvolgende jaar de gratis jute tassen-actie.

De tassen zijn vanaf woensdag 19 januari af te halen, zo lang de voorraad strekt, bij het Gemeentelijk Informatie Centrum en bij de Steun- en Informatiepunten (STIP’s) in de wijken Corpus den Hoorn, De Wijert, Hoogkerk, Korrewegwijk/De Hoogte, Lewenborg, Oosterhoogebrug, Oosterparkwijk, Paddepoel, Vinkhuizen, en bij het wijkservicecentrum Hoogkerk.

1 opmerking:

Anoniem zei

Geef mij maar die oerdegelijke canvastassen, met leren hengsel, van de schoenmaker. Met een zijvakje. En ritsen om ze van boven en opzij af te sluiten.

(René)